You are here
Home > Actualitate > MESAJ ULUITOR! Rusia, văzută prin ochii unui soldat rus.
loading...

MESAJ ULUITOR! Rusia, văzută prin ochii unui soldat rus.

Președintele Comitetului mixt al veteranilor trupelor aeriene (VDV), Direcției Generale a Statului General Major (GRU), Forțelor Speciale, Flotei Marine a Federației Ruse, Mihail Vistițkii, a scris o postare emoțională pe o rețea socială, în care a demonstrat ce semnifică cinstea și onoarea unui ofițer.

”Există niște cuvinte într-o piesă: ”Toate epoletele albastre vor rămâne negre pe umerii noștri”. Aveam în echipă 27 de ucraineni și cum credeți, îmi sunt toți acum dușmani, dacă au vrut să trăiască fără Ianukovici și banda lui de bandiți și escroci?

Nu, din cauza conjuncturii politice, nu mă obligați să-i consider pe prietenii mei dușmani.
Îmi scriu foarte mulți așa-ziși luptători, care, din fața calculatorului, îmi solicită opinia despre fasciști.

Acesta este răspunsul meu:

Cine suntem noi? Soldați buni? Atunci de ce de fiecare dată luptăm în afara granițelor noastre? De ce în Polonia, Finlanda, Ungaria, Cehia, Slovacia, Germania, Lituania, Letonia, Estonia, Afganistan, Transnistria, Cecenia, Georgia și Ucraina ne numesc OCUPANȚI? De ce? Gândiți-vă măcar puțin! Cineva dintre voi a fost în componența unor trupe, ca să vadă cum localnicii strigau în față: Cărați-vă de-aici, ocupanților!?
De ce luptăm cu foștii frați ai noștri? Toate aceste popoare sunt fasciste? De ce nimeni nu ne atacă, dar noi luptăm și luptăm? De ce aproape toți camarazii mei sunt răniți și contuzionați pentru o astfel de idee pe teritoriu străin?

Treziți-vă, Rusia deja nu mai are aliați, în afara de mizerabilul Belarus și virtualul Honduras?
Nu mai vreau să particip la viața politică a țării, unde o bună parte din populație este impresionată de un pseudo-patriot, care, pentru idealuri, dorește să ucidă frații săi. Este cumva ideea de extindere a imperiului care nu produce nimic? Care nu are drumuri bune, suficiente spitale, locuințe, grădinițe, aziluri și case pentru bătrâni? În care agricultura este înrobită de afaceriști? În care bugetul de stat aproape că nici nu există, iar hoții poartă ”Gheorghevskaia lenta”?

Nu avem nici capitalism, nici socialism, ci feudalism birocratic. Noi singuri nu știm încotro mergem. Nimic nu producem. Încercați să găsiți ceva cu inscripția ”Produs în Federația Rusă”! Nu avem cu ce să ne mândrim. Țarul vrea să conducă ca Stalin și să trăiască ca Abramovici. Un astfel de imperiu trebuie extins, pentru ca popoarele ocupate să nu aibă nimic?

Din punctul meu de vedere, dacă ai dus o politică externă corectă, atunci toate țările vecine ar deveni aliați, prieteni, parteneri, cu care s-ar elimina noțiunea de graniță, așa cum este în Europa Unită – acesta ar fi un imperiu al prieteniei, acordului și alianței. Nici aliați, nici prieteni nu avem. Nici parteneri nu o să mai avem curând, din cauza sancțiunilor impuse de țările din UE. Sau ele tot sunt fasciste? Și australienii, mexicanii, canadienii și americanii sunt fasciști? Toți, în afară de noi? Lumea fascistă contra Rusiei – iubitoare de oameni? Nu vă este amuzant? În Rusia, viața personală nu a fost prețuită niciodată și nu a costat nimic, mai ales cea a unui soldat. Poate ceva nu este în regulă cu noi?”

Mihail Vistițkii, într-o postare pe o rețea socială

Sursa: reukraine.in.ua

Lasă un răspuns

Top