You are here
Home > Actualitate > Lovitura fatala pentru Facebook! Utilizatorii nu sunt obligati sa-si dea numele real!
loading...

Lovitura fatala pentru Facebook! Utilizatorii nu sunt obligati sa-si dea numele real!

O instanta din Germania a hotarat ca modul in care Compania Facebook gestioneaza datele personale este ilegal, pentru ca aceasta nu asigura in mod adecvat consimtamantul informat al utilizatorilor sai. Instanta de la Berlin afirma ca platforma de socializare online a modificat mai multe setari prestabilite si nu mai poate obliga utilizatorii sa isi ofere numele real. Facebook a anuntat ca va face recurs impotriva acestei decizii.

O instanta din Germania a hotarat ca modul in care Compania Facebook gestioneaza datele personale este ilegal, pentru ca aceasta nu asigura in mod adecvat consimtamantul informat al utilizatorilor sai. Instanta de la Berlin afirma ca platforma de socializare online a modificat mai multe setari prestabilite si nu mai poate obliga utilizatorii sa isi ofere numele real. Facebook a anuntat ca va face recurs impotriva acestei decizii. Parametrii prestabiliti ai Facebook si unele dintre conditiile sale de utilizare contravin legilor cu privire la consum, iar tribunalul a conchis ca anumite dispozitii referitoare la consimtamantul utilizatorului cu privire la datele sale sunt invalide, a explicat Federatia organizatiilor consumatorilor germani (VZVB).

“Facebook ascunde parametrii prestabiliti care nu respecta viata privata, in centrul sau de confidentialitate si nu furnizeaza suficiente informatii pe aceasta tema atunci cand utilizatorii se inregistreaza”, a declarat Heiko Duenkel, insarcinat cu contencioasele la VZVB.

“Acest lucru nu raspunde exigentelor unui consimtamant in cunostiinta de cauza”, a mentionat el.

VZVB a publicat pe site o copie a hotararii.

Un purtator de cuvant al tribunalului a confirmat ca s-a pronuntat o hotarare, insa nu a dorit sa spuna mai multe.

Sursa: caplimpede.ro

Lasă un răspuns

Top