You are here
Home > Actualitate > Romania, sub COD GALBEN de vreme rea! Meteorologii avertizeaza: ninsori puternice si viscol
loading...

Romania, sub COD GALBEN de vreme rea! Meteorologii avertizeaza: ninsori puternice si viscol

Meteorologii anunta ca vremea se va strica, incepand de marti seara, urmand a se inregistra precipitatii insemnate, in cea mai mare parte a tarii, pana joi la pranz. De marti seara pana miercuri dimineata, 12 judete din partea de sud si sud-vest vor fi sub cod galben de ninsori abundente si se va depune un strat consistent de zapada. Ulterior fenomenele extreme se vor inregistra in alte 14 judete.

Meteorologii au transmis, marti, o informare de precipitatii in extindere si intensificari ale vantului, valabila de marti seara, de la ora 20.00, pana joi la ora 11.00.

”In intervalul mentionat, precipitatiile vor fi in extindere, dinspre sud-vest si vor cuprinde toata tara. In sudul si in estul teritoriului se vor cumula local 15…20 l/mp si pe spatii restranse, in special la deal si la munte, peste 25…30 l/mp. In Dobrogea va ploua, in Campia Romana vor predomina ploile, in Campia de Vest se vor semnala precipitatii mixte, iar in restul tarii vor fi mai ales ninsori”, anunta meteorologii.
Potrivit acestora, se va depune strat de zapada, local consistent in zonele montane si submontane, iar in a doua parte a intervalului si in Moldova.

Incepand din seara zilei de miercuri, 14 februarie, precipitatiile vor fi in restrangere catre est-nord-est.

Temperaturile de iarna se fac resimtite in aproape toata tara. Totusi, nu va fi extrem de frig, vom avea parte de temperaturi normale pentru aceasta perioada. Astfel, maxima zilei va fi de 3° C, in Dobrogea, iar minima va fi de -9° C, in Nord.

In Sud si Sud-Est, vantul va bate cu o viteza de pana la 5 km/h, si vom avea parte de . Minima va fi de -4° C, in Giurgiu, iar maxima va fi de 2° C, in Bucuresti. Cerul va fi plin de nori.

La munte, vantul va bate cu o viteza de pana la 4 km/h, si vom avea parte de cer senin.

In Vest vom avea parte de nori imprastiati, iar temperaturile vor porni de la -7° C, in Deva si vor ajunge la -1° C, in Timisoara.

Temperaturile din Dobrogea vor fi cuprinse intre -1° C si 3° C, minima fiind atinsa in Tulcea, iar maxima in Mangalia. Vom avea parte de cer senin. Viteza vantului va ajunge pana la 13 km/h. Cerul va fi acoperit partial de nori.

In Bucuresti vom avea parte de ploaie usoara. Vantul va sufla cu o viteza de cel mult 5km/h, iar temperaturile vor fi cuprinse intre 2° C si 2° C. Va fi innorat, cerul fiind acoperit de nori.

Lasă un răspuns

Top