You are here
Home > Actualitate > Patriarhia Română: Nu construim „cartiere” rezidenţiale, ci lăcaşuri de cult „centre sociale și culturale”
loading...

Patriarhia Română: Nu construim „cartiere” rezidenţiale, ci lăcaşuri de cult „centre sociale și culturale”

Initial: Patriarhia a cerut aviz pentru un ansamblu de blocuri cu 8 etaje, susține un consilier local
Patriarhia Română vrea să construiască un ansamblu rezidenţial pe un teren de 5.000 de metri pătraţi de pe strada Pajurei, cu blocuri de opt etaje, peste regimul de înălţime al zonei, susţine consilierul general USR Roxana Wring.
Patriarhia Romană a transmis, marți, că nu construiește „cartiere” rezidențiale, ci lăcasuri de cult sau centre sociale și culturale, iar solicitarea de actualizare a PUZ-ului din zonă Pajură din Capitală este „perfect legală și urmăreste scoaterea din categoria regimului industrial și trecerea în cel rezidențial a terenului respectiv, cu un regim de inăltime mai mare, raportat la zonă”.

Patriarhia Romană a transmis, marți, precizări în legătură cu „apariția unei informații false legate de presupusă intenție de a construi unul sau mai multe imobile rezidențiale pe un teren din zonă Pajură care îi aparține”. „Terenul în cauză este proprietatea Patriarhiei Române, fiind cumpărat în anul 2006, iar pe o parte din el functionează Asezămantul social Justinian Patriarhul, care este un centru comunitar compus din două unităti de asistentă socială licențiate care figurează în Registrul furnizorilor de servicii sociale”, precizează Patriarhia Romană, citată de News. ro.

Oficialii Patriarhiei precizează că una dintre unitătile de asistentă socială este centru de găzduire în regim de urgentă pentru victimele violenței domestice, cealaltă fiind centru de zi pentru copii, care are 30 de beneficiari. „Cât privește demersul Patriarhiei Române, acesta vizează doar terenul din spatele Asezămantului social Justinian Patriarhul și constituie o solicitare de revenire la PUZ-ul inițial, de teren cu destinație rezidentială, așa cum a fost anterior construirii unui mare centru comercial din zonă.

Actuală solicitare, perfect legală, a Patriarhiei Române, urmăreste scoaterea din categoria regimului industrial și trecerea în cel rezidențial a terenului respectiv, cu un regim de inăltime mai mare, raportat la zonă „, se mai arată în document.

Patriarhia precizează că „scopul este acela de a se ajunge la o valoare corectă a terenului, pentru o eventuală vânzare a acestui teren, exclusiv în scopul de a organiza și susține activitătile social-filantropice și culturale ale centrelor Patriarhiei Române din București și Ilfov”. „Dacă pe acel teren va fi construit un imobil, acesta nu va aparține Patriarhiei Române, care nu construiește «cartiere» rezidențiale, ci lăcasuri de cult sau centre sociale și culturale bisericești”, se mai arată în document.

Consilierul general USR Roxana Wring susține, într-o postare pe Facebook, că Patriarhia Romană vrea să construiască un ansamblu rezidențial pe un teren de 5.000 de metri pătrati de pe stradă Pajurei, cu blocuri de opt etaje, peste regimul de inăltime al zonei. „Imobiliarele sunt sfinte!

Asta este și părerea Patriarhiei Române, care a cerut recent un PUZ pentru un ansamblu rezidențial pe un teren de 5.000 mp de pe stradă Pajurei. Vor să facă acolo blocuri de 8 etaje, forțând pe cât se poate reglementările: regim de inăltime superior celui din zonă, stradă de acces de doar 6 metri și trotuar pe o singură parte „, scrie Wring.

Consilierul general USR spune că Patriarhia ar trebui să-și folosească banii pentru Catedrală Mântuirii Neamului și să nu mai ceară bani de la primării. În bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2018, aprobat în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) sunt alocați 45, 5 milioane de lei către biserici, din care 15 milioane de lei (peste 3 milioane de euro) la Catedrală Mântuirii Neamului, care a primit și anul trecut 20 de milioane de lei (4, 5 milioane de euro) de la PMB și 20 de milioane de lei de la Primăria Sectorului 1, la care s-au adăugat 5 milioane de lei de la Sectorul 5

Lasă un răspuns

Top