You are here
Home > Actualitate > 8 MARTIE: MAI ROMANTIC DE ATAT NU SE POATE! UN STEJAR DIN GERMANIA II AJUTA PE CEI SINGURI SA ISI GASEASCA DRAGOSTEA!
loading...

8 MARTIE: MAI ROMANTIC DE ATAT NU SE POATE! UN STEJAR DIN GERMANIA II AJUTA PE CEI SINGURI SA ISI GASEASCA DRAGOSTEA!

Vremurile pe care le trăim, în care sensibilitatea și romantismul păr pe cale de dispariție, fac că această poveste să fie cu atât mai frumoasă. Imaginează-ți cum ar fi că, peste ani, nepoții să te întrebe: Cum v-ați cunoscut tu și bunicul? Iar tu să îți începi povestea așa: A fost odată un stejar vechi de 500 de ani, aflat în localitatea Eutin, Germania, denumit și Bridegroom’s Oak care îi ajută pe oamenii singuri să își găsească dragostea… Ei bine, acest copac, primește zilnic câte 40 de scrisori din întreagă lume, pe propria lui adresă postala… Oamenii aflați în căutarea dragostei îi scriu stejarului în ideea că cineva le va cîți scrisoarea și le va raspunde… Și totul e atât de romantic încât nici nu îți vine să crezi că lucrurile se petrec în lumea asta în care oamenii se îndrăgostesc pe… Facebook.

Copacul se află pe meleagurile din Eutin de aproximativ 500 de ani, dar a devenit complicele lui Cupidon în urmă cu 100 de ani, când, a fost în centrul unei povești de dragoste devenită legendara… În 1890, o față din zonă, pe nume Minna s-a îndrăgostit de un producător de ciocolată pe nume Wilhelm.

Tatăl feței s-a opus relației însă și i-a interzis acesteia să îl vadă pe băiat. Însă ținerii nu au renunțat la dragostea lor și au început să schimbe în secret scrisori de dragoste pe care le lăsau într-o scorbură a stejarului secular, cunoscut astăzi sub numele de Bridegroom’s Oak.

După un an, tatăl feței a aflat că cei doi și-au continuat relația, dar, în loc să o pedepsească, le-a îngăduit îndrăgostiților să se căsătorească. Potrivit legendei, îndrăgostiții s-au căsătorit pe 2 iunie 1891 sub ramurile copacului care i-a ajutat să își mențină relația vie.

În scurt timp, povestea celor doi s-a răspândit în Eutin și dincolo de această localitate, iar oamenii care nu își puțeau găsi dragostea, au început să scrie scrisori de dragoste și să le lase în scorbură copacului. În 1927, copacul își căpătase deja reputația de Bräutigamseiche (corespondentul în germană pentru Bridegroom’s Oak/ Copacul Mire) și devenise atât de popular încât Poștă Germană i-a atribuit propria adresă și propriul cod poștal, astfel încât oameni din întreagă Germanie și nu numai au început să îi trimită scrisorile lor.

Cei care vizitează Bridegroom’s Oak trebuie să respecte o singură regulă. Ei pot să citească orice scrisoare din scorbură, dar la sfârșit trebuie să le pună la loc și să plece doar cu scrisoarea căreia vor să îi răspundă. Potrivit unui reprezentant al Poștei Germane, copacul primește anual în jur de 1000 de scrisori, cele mai multe sosind vară, când, nu-i așa?

Toată lumea vrea să se indragosteasca… Potrivit BBC, care îl citează pe Karl Heinz Martens, poștașul care a livrat scrisorile copacului timp de 20 de ani, stejarul ar fi până în prezent responsabil pentru cel puțin 100 de căsătorii și, și mai multe relații romantice care au debutat datorită Mirelui Copac.

Așadar, dacă încă nu v-ați găsit dragostea, ce-ar fi să va apucați să scrieți o scrisoare?… No visits yet

Lasă un răspuns

Top