You are here
Home > NEWS > Articole > Iata cum se prepara corect orice fel de carne. Adaugati ingredientul secret si veti obtine cea mai frageda si delicioasa carne
loading...

Iata cum se prepara corect orice fel de carne. Adaugati ingredientul secret si veti obtine cea mai frageda si delicioasa carne

Ceapă: Nici o mâncare din carne nu se prepară fără ceapă şi suc de ceapă. Ceapa poate fi tăiată semi-inele, tocată mărunt, dată prin maşina de tocat sau chiar dată pe răzătoare. Ceapa se amestecă cu carne în proporţie de 1:1, şi se lasă sub o greutate pentru câteva ore.

Muştar: Acest produs se combină excelent cu carnea! Muştarul praf sau sos, nu doar înmoaie carnea, dar îi oferă şi o aromă picantă. Carnea în bucăţi mai mari sau mai mici, se macerează 15-20 de minute în muştar, apoi se prăjeşte sau se coace.

Alcool: Vinul sec (alb sau roşu), berea şi vodca, se potrivesc perfect cu carnea. Carnea se umezeşte în prealabil în vin, apoi în timpul preparării se adaugă votcă (aproximativ 50 ml). Berea este excelentă pentru înăbuşirea unei bucăţi de carne de porc sau de vită. Fiţi fără grijă, căci alcoolul se va evapora complet până la finisarea preparării bucatelor.

Suc de lămâie, rodie sau ananas: Toate aceste sucuri sunt emolienţi excelenţi, dar cu toate acestea, să nu ţineţi prea mult timp carnea în marinădă, căci altfel o să obţineţi o bucată de cauciuc. Saramură: Saramura de varză sau castraveţi este o marinadă perfectă. Oferă un gust picant cărnii, iar mâncarea nu trebuie sărată.

Apă minerală: Această metodă de înmuiere a cărnii este verificată şi recomandată de cei mai experimentaţi bucătari. Cel mai bine este să folosiţi apă minerală profilactică “Essentuki” sau “Borjomo”.

Amidon: Încercaţi să înmuiaţi o bucată de carne tare într-un amestec de apă şi amidon de cartofi, veţi rămâne surprins de rezultat. Carnea suculentă cu crustă crocantă vă este garantată. Lapte acru: Se amestecă acest produs acido-lactic cu condimentele preferate şi se toarnă peste carne, apoi se lasă la marinat timp de câteva ore.

Sos de soia: Carnea marinată în sos de soia timp de 1-1.5 ore devine moale, de culoare închisă şi cu gust intens. Vă recomandăm cu încredere. Carnea nu se sărează niciodată în prealabil, căci sarea scoate sucul din ea înainte de a fi preparată. Experimentaţi cu diferite marinade şi cu siguranţă veţi găsi varianta potrivită pentru gustul dvs. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Top