You are here
Home > Actualitate > Cum se prepară deliciosul cilbir, mâncarea de gală a sultanilor. Preparatul apetisant care însoţeşte mâncarea
loading...

Cum se prepară deliciosul cilbir, mâncarea de gală a sultanilor. Preparatul apetisant care însoţeşte mâncarea

Cilbirul este o reţetă turcească spectaculoasă vizual, sănătoasă, care se prepară rapid, necesită doar câteva ingrediente şi are o vechime de câteva sute de ani. Vorbim practic de ouă poşate cu cremă usturoiată de iaurt şi unt topit aromatizat, pe care sultanii obişnuiau să le mănânce în secolul al XV-lea.

Vom începe prin a realiza o cremă de usturoi, frecând căţeii cu sare şi ulei până se formează o pastă şi punem apoi iaurtul. Vom topi untul într-un recipient şi îl aromatizăm cu turmeric şi tahini. ”Trecem apoi la poşatul ouălelor. Punem într-un recipient apă cu sare şi oţet şi îl punem la fiert. Separat, spargem ouăle într-un bol.

Când apa începe să fiarbă, oprim focul şi punem uşor ouăle în recipient. Nu trebuie să le lăsăm mai mult de două-trei minute, cu capacul pus, cu menţiunea că doar albuşul trebuie să se coaguleze, iar albuşul trebuie să rămână moale. Când sunt gata, se scot cu o spumiera pe un şerveţel de hârtie ca să se scurgă de apă”, ne introduce puţin Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară, în secretele acestui delicios preparat.

Ingrediente: -Ouă-patru bucăţi; -Usturoi-doi căţei; -Iaurt gras-350 de grame; -Boia dulce-un vârf de linguriţă; -Turmeric-un vârf de linguriţă; -Tahini (cremă de susan)-o lingură; -Sare după gust; -Oţet-50 de mililitri; -Pătrunjel-o legătură.

Punem într-o farfurie crema de iaurt cu usturoi, aşezăm ouăle, iar peste acestea adăugăm untul aromatizat şi pătrunjel. Cilbirul sau ouăle poşate cu cremă usturoiată de iaurt şi unt topit aromatizat se serveşte cu pâine prăjită.

One thought on “Cum se prepară deliciosul cilbir, mâncarea de gală a sultanilor. Preparatul apetisant care însoţeşte mâncarea

Lasă un răspuns

Top