You are here
Home > Actualitate > Familia monstrului Gheorghe Dincă, audiată 9 ore la DIICOT. Avocat: „Contraziceri extraordinare între declaraţii”
loading...

Familia monstrului Gheorghe Dincă, audiată 9 ore la DIICOT. Avocat: „Contraziceri extraordinare între declaraţii”

Momente tensionate joi la sediul DIICOT din Capitală. După mai bine de 9 ore, atât soţia lui Gheorghe Dincă, cât şi fiii acestuia au ieşit din sediul instituţiei fără să facă vreo declaraţie în cazul Caracal.

La scurt timp, însă, avocatul Luizei Melencu, care a asistat la audieri, a făcut mărturisiri despre evoluţia anchetei. Mai mult, acesta a spus că, tot joi, înainte ca familia Dincă să ajungă la audieri, au dat explicaţii în fata procurorilor şi câţiva poliţişti care au avut legătură cu intervenţia în cazul Alexandrei Macesanu.

Familia lui Gheorghe Dincă a refuzat să facă declaraţii după audieri. Puţin după ora 21, atât soţia suspectului cât şi doi dintre băieţii acestuia au fost scoşi din curtea DIICOT cu o maşină, care mai apoi a făcut cale întoarsă pentru a o prelua şi pe fiica lui Dincă, dar şi o altă femeie. Pe de altă parte, avocatul familiei Melencu sosit într-un suflet la sediul direcţiei anti mafia ca să asiste la audieri, o suspectează pe Elena Dincă, soţia inclupatului, că ar şti mai multe decât spune.

„Au fost audiate mai multe persoane înaintea familiei inculpatului Dincă, despre care nu m-a anunţat nimeni. După care a început audierea familiei Dincă. Sunt trei băieţi şi o fată şi mama lor (…) A trebuit să pendulez între mai multe audieri făcute simultan.

La unii am prins declaraţia mai spre final, am încercat să mai pun nişte întrebări, la alţii am avut de la cap la coadă, cum a fost la soţia lui Dincă. Când am sosit acolo, familia lui Dincă a făcut un scandal imens, ce caută un avocat. Au făcut o revoltă acolo, la procuror şi poliţist. Când a început ancheta cu mama lor, respectiv soţia lui Dincă, au început să ne certe. Dânşii au venit să-şi refuleze problemele, că se cred victime.

Au început să conducă ancheta, exact cum face şi Dincă. După ce am început să pun întrebări, atunci s-a stricat treaba. A început să tremure (soţia lui Dincă – n.r.), a început să se înroşească, a început să răspundă în aceeaşi frază cu trei contradicţii, a început să nege, să revină.

Din punctul meu de vedere, această doamnă minte, contraziceri extraordinare între declaraţiile lor, ale familiei. În momentul în care am pus eu întrebările, declaraţia a fost întoarsă. S-a schimbat totalmente ce a declarat prima dată„, a spus avocatul.

Tonel Pop a precizat că, din punctul său de vedere, soţia lui Gheorghe Dincă a distrus probe.

„În mod clar, şi prin ce a declarat şi ceea ce rezultă din ce au spus ceilalţi, această doamnă a aruncat probe, a alterat probe, a distrus probe. Este de văzut dacă cu intenţie, voit, obligată. Din ce a declarat ea. Dar nu pot să ştiu, rămâne de dovedit, dacă cu intenţie, dacă din greşeală”, a explicat avocatul.

El a adăugat că, iniţial, membrii familiei au spus că Dincă era un soţ şi un tată bun, după care au început să „deconspire” anumite lucruri.

În prima fază, au încercat această teorie: Dincă soţ bun, care aduce flori soţiei, care nu atinge decât cu o floare, după care, în momentul în care am început să pun întrebări, anchetatorii nu au fost deloc încântaţi, s-a întors tot ceea ce însemnau declaraţiile iniţiale, au început să deconspire anumite lucruri, unele grave, după care au încercat să revină şi numai prin întrebări succesive îşi mai recunoşteau nişte lucruri. Declaraţiile iniţiale sunt total schimbate”, a afirmat Pop.

Audiați timp de nouă ore la Diicot

Audierile au început încă din timpul zilei, atunci când la sediul DIICOT au ajuns prima dată doi dintre cei trei băieţi ai inculpatului, urmaţi la scurtă vreme de mama şi de sora lor. Când au văzut că femeia este asaltată de jurnaliştii care încercau să obţină o declaraţie, au ieşit, i-au îmbrâncit pe cei ce le stăteau în cale şi au dus-o pe Elena Dincă în sediul instituţiei fără să scoată o vorbă.

În schimb, avocatul familei Melencu a fost cât se poate de vocal. „Femeia ştie mai multe, decât lasă să se creadă”, susţine acesta.

La sediul DIICOT au ajuns prima dată doi dintre cei trei băieţi ai inculpatului, urmaţi la scurtă vreme de mama şi de sora lor. Când au văzut că femeia este asaltată de jurnaliştii care încercau să obţină o declaraţie, au ieşit, i-au îmbrâncit pe cei ce le stăteau în cale şi au dus-o pe Elena Dinca în sediul instituţiei fără să scoată o vorbă.

Soţia inculpatului nu este pentru prima dată audiată în acest caz. le-a spus anchetatorilor de prima dată că a fost într-adevăr în luna mai în casa lui Gheorghe Dincă, însă susţine că nu a observat nimic ciudat. în schimb, băieţii sunt pentru prima dată supuşi unui tir de întrebări aici, la sediul DIICOT bucureşti. Rămâne de văzut dacă vor spune ceva relevant pentru dosar.

Pe de altă parte, avocatul familiei Melencu, sosit într-un suflet la sediul Direcţiei Anti-mafia ca să asiste la audieri, o suspectează pe Elena Dincă, soţia inclupatului, că ar şti mai multe decât spune. Sugerează că femeia ar fi fost la curent cu activitatea infracţională a lui Dincă, dar nu prezintă probe: fie pentru că nu le are, fie pentru că nu le poate dezvălui.

Tonel Pop, avocatul familiei Melencu„Am cerut să vedem cât timp a locuit această doamnă acolo, pentru că se suprapune perioadă. Am această prezumţie, e posibil să fi fost acolo când era şi Luiza. Vreau să se facă verificări.”

Între timp, la casa din Caracal continuă cercetările. Joi criminaliştii vor continua să verifice casa lui Dincă cu ajutorul scanerului special care le arată eventuale găuri inclusiv în pereţi.

Tonel Pop, avocatul familiei Melencu: „Este de notorietatea publică că a stat acolo înainte de Paşti. Nu pot să vă spun că am probe. Ştim când a fost răpită Luiza, ştim când a stat această doamnă, iar bănuiala mea legitimă este că s-au intersectat acolo. Vreau să se facă verificări.”

Avocatul familiei Melencu spune că femeia știe mai multe, însă rămâne de văzut dacă are și probe. Băieții sunt pentru prima dată audiați. 

Sursa: stirileprotv.ro.

Lasă un răspuns

Top