You are here
Home > Actualitate > Ludovic Orban, anunț despre alegerile anticipate
loading...

Ludovic Orban, anunț despre alegerile anticipate

”Va fi necesar să pregătim foarte bine derularea acestei proceduri. Am stabilit o comisie formată din mine, Raluca Turcan și Robert Sighiartău, ca să investigăm posibilitățile reale de organizare a alegerilor anticipate, să purtăm discuții exploratorii cu toți partenerii politici pentru a vedea exact care e poziția fiecăruia cu privire la această procedură de organizare a alegerilor anticipate” a afirmat Ludovic Orban, luni, după ședința partidului, potrivit Antena 3.

”Urmează să luăm cea mai bună decizie pentru România, obiectul nostru fundamental e să asigurăm o bună guvernare României, să reparăm toate stricăciunile făcute de guvernările PSD”. ”În ceea ce privește manevrele tactice care ar urma să se desfășoare pentru a putea ajunge la anticipate, suntem la o analiză, am și decis să și comandăm o analiză sociologică amplă” a mai afirmat Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va dezbate şi cel mai probabil va adopta un act normativ astfel încât să asigure intrarea în vigoare imediată a prevederilor care au fost cuprinse în legea privind corectarea ordonanţei 114, dar care nu pot fi aplicate după ce PSD a atacat legea la Curtea Constituţională.

Orban a spus că a cerut sprijinul PNL în urma situaţiei creată de atacarea de către PSD la Curtea Constituţională a legii de corectare a ordonanţei 114.

“Din cauza modului în care a fost construită ordonanţa 114, a trebuit să includem în legea de corectare a ordonanţei 114 o serie de măsuri care le-am considerat necesare pentru construcţia bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat. Este vorba de câteva prevederi care sunt importante, şi anume îngheţarea pentru anul 2020 la nivelul anului 2019 a indemnizaţiei demnitarilor, încetarea detaşărilor din mediul privat în zona publică, interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sectorul public, plafonarea punctului de amendă (…) fără a ţine cont de creşterea salariului minim brut, prorogarea termenului de intrare în vigoare a articolului 200 din Codui administrativ privitor la pensiile speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi, vicepreşedinţi de Consilii judeţene. Practic toate aceste măsuri stau la baza construcţiei bugetare şi trebuie adoptate cât mai rapid pentru că altfel riscă să afecteze negativ execuţia bugetară”, a afirmat Orban.

El a spus că PSD, prin atacul la CCR, şi-a asumat răspunderea politică să împiedice intrarea în vigoare a acestor prevederi.

“Ca atare am cerut sprijinul colegilor mei, în cursul şedinţei de Guvern convocate la ora 16.00 vom dezbate acest lucru şi cel mai probabil vom adopta un act normativ sub formă de ordonanţă, fie ordonanţă de urgenţă, fie ordonanţă simplă astfel încât să asigurăm intrarea în vigoare imediată a acestor prevederi care au fost cuprinse în legea privind corectarea ordonanţei 114”, a explicat el.

Lasă un răspuns

Top