You are here
Home > Actualitate > Patronul italian care a UCIS un român a fost achitat
loading...

Patronul italian care a UCIS un român a fost achitat

Patronul italian care a ucis un hoț român ce îi intrase pe proprietate a fost achitat astăzi.  

Un tribunal din Lodi l-a achitat, vineri, pe proprietarul italian care a ucis un tâlhar român în vârstă de 32 de ani, relatează presa italiană. 

Mario Cattaneo, în vârstă de 67 de ani, din Casaletto Lodigiano, a fost acuzat de exces în autoapărare. Procurorii au cerut o pedeapsă de trei ani de închisoare.

Cattaneo a spus că în noaptea în care l-a ucis pe hoț, că a coborât în curtea sa, dar înainte de asta și-a luat pușca de vânătoare pentru a se proteja pe el și familia sa și fără intenția de a deschide focul. Arma s-ar fi descărcat în timpul luptei cu hoțul, a declarat acesta. 

Urme de sânge au fost găsite pe gardul restaurantului și al barului unde a fost împușcat românul. Poliția a stabilit că sângele aparținea tâlharului, Petru Ungureanu, în vârstă de 28 de ani.

Trupul lui Ungureanu a fost găsit la aproximativ 100 de metri de gard. O autopsie a arătat că a murit din cauza împușcătorii din spate.

Anchetatorii au stabilit că împușcarea s-a produs de la foarte mică distantă, arătând că se susține afirmația patronului restaurantului Cattaneo, aceea că totul s-a întâmplat în timpul unei lupte.

Un vecin, care a fost martor la cele întâmplate a spus că a auzit două împușcături, dar acest lucru nu a fost confirmat ulterior.

O posibilă condamnare pentru omor împotriva lui Cattaneo după incidentul din 25 martie 2017 a determinat partidul lui Matteo Salvini să organizeze un miting la Verona pentru a îndemna parlamentul să accelereze trecerea unui proiect de lege care extinde dreptul la autoapărare împotriva infractorilor. Ulterior, când a ajuns ministrul de Interne, liderul Ligii, Matteo Salvini, a păstrat un proiect de lege care stabilește reguli similare celor din SUA pentru autoapărare. 

Lasă un răspuns

Top