You are here
Home > Actualitate > Veste bună pentru românii care muncesc în străinătate: Își pot recupera mii de euro din taxe
loading...

Veste bună pentru românii care muncesc în străinătate: Își pot recupera mii de euro din taxe

Românii care muncesc în străinătate pot să își recupereze mii de euro din taxele plătite în țările în care au lucrat. Procedura e diferită de la caz la caz, în funcție de țara în care s-a prestat activitatea.

Este posibil să începi demersurile imediat după 1 ianuarie pentru recuperarea taxelor plătite în străinătate. Cu toate acestea, compania RT TAX spune că mulți români care au lucrat peste hotare, datorită lipsei de informare sau a unor mituri derutante, amână recuperarea legală a acestor sume.

„Odată cu începerea noului an calendaristic, în multe țări începe și anul fiscal. Asta înseamnă că începând cu 1 Ianuarie este posibil să vă completați cererile pentru recuperarea taxelor plătite în plus în țara în care ați lucrat. Veniturile realizate într-o țară străină sunt supuse taxării, aceste taxe depinzând de mai mulți factori, cum ar fi sumele câștigate, perioada muncită, sistemul de impozitare din țara respectivă sau alți factori.

Potrivit calculelor noastre, din totalul sumei generate de un muncitor, aproximativ 42% sunt reținute sub forma diferitelor taxe. Este posibil să recuperăm integral sau parțial sumele plătite în plus”, precizează Zsoldos Szabolcs, Manager RT TAX România, potrivit Mediafax.

Lasă un răspuns

Top