You are here
Home > Actualitate > 145 de persoane din Olt, întoarse recent din Italia, sunt izolate la domiciliu
loading...

145 de persoane din Olt, întoarse recent din Italia, sunt izolate la domiciliu

Numărul persoanelor din Olt izolate la domiciliu, după ce s-au întors din zone din Italia afectate de noul coronavirus, a ajuns la 145 de oameni, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Este vorba de persoane care s-au întors din regiunile italiene Lombardia si Veneto, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

„În perioada 24 – 28.02 2020 au intrat în monitorizare 58 persoane provenite din alte provicii/orase din regiunile Lombardia si Veneto pentru care s-a decis supravegherea in regim de izolare la domiciliu timp de 14 zile.

Persoanele care sunt înscrise pe lista medicilor de familie au fost preluate în monitorizare de către aceștia, în coordonarea directă a DSP.

Persoanele care nu sunt înscrise pe lista medicilor de familie sunt preluate de către Departamentul de Supraveghere a Sănătății din DSP”, se mai precizează în comunicatul citat.

În Olt sunt izolați și șase chinezi, veniți în România din zone cu risc. Eu sunt izolaţi într-un hotel din Slatina, după ce au zburdat în voie prințară fără ca autoritățile să aibă habar de prezența lor în țară.

Cei șase cetățeni chinezi sunt izolați la Hotel Senator. Proprietarul hotelului este nemulţumit şi se teme că şi-ar putea pierde clienţii. Oaspeții greu înghițiți de acesta stau, deocamdată, pe cheltuială proprie.

Prefectura Olt este însă pregătită să acorde inclusiv sprijin financiar pentru ca cei şase să nu iasă în comunitate deocamdată.

Lasă un răspuns

Top