You are here
Home > Actualitate > Şase chinezi, veniți în România din zone cu risc, sunt izolaţi într-un hotel din Slatina
loading...

Şase chinezi, veniți în România din zone cu risc, sunt izolaţi într-un hotel din Slatina

Şase cetăţeni chinezi sunt izolaţi într-un hotel din Slatina Chinezii au venit în oraş în urmă cu câteva zile după ce au călătorit şi în Vâlcea. Ei nu au însă simptome de coronavirus.

Cei şase asiatici au ajuns pe aeroportul Otopeni la 25 februarie. De acolo au plecat la Slatina şi s-au cazat la un hotel din oraş. A doua zi, cei şase au făcut naveta cu un autobuz în Drăgăşani, Vâlcea, la o firmă.

Epidemiologii au aflat de ei abia când le-au fost trimise fişele de la intrarea în ţară. Autoritățile au sunat la hotel şi nu i-au găsit. În cele din urmă au reuşit să ia legătura cu ei.

Acum, cetăţenii chinezi, care au ajuns în Slatina, sunt izolaţi într-un hotel din oraș. Vor rămâne aici pentru 10 zile, pe cheltuiala proprie.

Proprietarul hotelului este nemulţumit şi se teme că şi-ar putea pierde clienţii.

Prefectura Olt este însă pregătită să acorde inclusiv sprijin financiar pentru ca cei şase să nu iasă în comunitate deocamdată. Şase chinezi, veniți în România din zone cu risc, sunt izolaţi într-un hotel din Slatina

Chinezii au venit în oraş în urmă cu câteva zile după ce au călătorit şi în Vâlcea. Ei nu au însă simptome de coronavirus. Chinezii izolaţi într-un hotel din Slatina ies afară să-şi cumpere mâncare

Cei şase chinezi, izolaţi de epidemiologii Direcţiei de Sănătate Publică Olt într-un hotel din Slatina, ies afară să-şi ia mâncare pentru că reprezentanţii hotelului nu le asigură hrana, informează corespondentul Mediafax, citat de lool-ro.

Autorităţile spun că nu au temei legal să oblige hotelul să-i ţină izolaţi în camere.

Unul dintre cei şase chinezi care ar trebui să stea izolat în camera de hotel, după ce autorităţile au stabilit că vine dintr-o zonă cu risc de îmbolnăvire, a ieşit, vineri la prânz, în faţa hotelului unde a stat mai multe minute şi s-a întâlnit cu un angajat al unei firme de catering. Bărbatul a dat mâna cu distribuitorul de mâncare, a luat mai multe pachete cu hrană şi a intrat în hotel.

Reprezentanţii DSP Olt spun că proprietarul hotelului nu poate fi obligat să-i ţină izolaţi în camere, şi în plus străinii nu acceptă mâncarea care se găseşte la restaurantul hotelului, aşa că trebuie să-şi procure singuri hrana.

“Procedural, ei venind şi trebuind să stea trei luni pentru că lucrează, au contract, i-a cazat firma în acest hotel, s-a constatat de către reprezentanţii de sănătate că 14 zile, din cauza acestei situaţii internaţionale, ar trebui autoizolare. Ori eu nu pot să spun autoizolare la domiciliu, pentru că pentru trei luni ei stau la hotel.Apoi de împotmolim pentru că, cel care îi cazează vine cu obiecţiuni şi spune că n-a ştiut că trebuie să facă nişte lucruri care nu intră în businessului lui.(…) Ei pot fi obligaţi, dar noi nu putem obliga hotelul să-i ţină închişi, legal vorbesc. Asta e problema noastră. Vin dintr-o videoconferinţă cu ministerul, s-a ridicat problema, s-a identificat că este o problemă, n-avem răspuns.(…) Ei nu mânâncă în hotel, iar oamenii ăştia n-au nicio vină pentru ce li se întâmplă, iar noi legal nu mai putem obliga hotelul să-i găzduiască.Ei nu mănâncă în spaţiile publice ale hotelului şi au meniurile lor”, a declarat, pentru Mediafax, Marinela Madan, medic epidemiolog DSP Olt, potrivit lol-ro.

Potrivit reprezentanţilor DSP Olt, cei şase chinezi sunt izolaţi în camerele de hotel pentru că vin dintr-o zonă de risc din China. Aceştia nu au probleme medicale, dar sunt monitorizaţi de epidemiologi.

Sursa: europafm.ro

Lasă un răspuns

Top