You are here
Home > Actualitate > VERDEȚURI DE PRIMĂVARĂ, COSMETICE ALESE
loading...

VERDEȚURI DE PRIMĂVARĂ, COSMETICE ALESE

O salată de trufandale este mană cerească pentru organism. Iar mineralele și vitaminele pe care le conțin vin și în ajutorul tenului.

Cine s-ar gândi că tabletele cu verdețuri pot fi o sursă valoroasa pentru frumusețe? Le poți pune la treabă în ritualul de îngrijire zilnică și bogația de substanțe esențiale pentru piele și păr îți vor aduce un aspect revitalizant, în ton cu primăvara.

PĂTRUNJEL

Chiar dacă este folosit ca o verdeață care aduce aroma mâncărurilor, pătrunjelul a fost utilizat în vechime ca plantă medicinală. Frunzele, semințele și rădăcinile pot fi toate folosite. Poate din acest motiv este utilizat în foarte multe preparate, nu doar pentru gust, ci și pentru valoarea lui tămăduitoare. Și, cu toate acestea, pătrunjelul este de multe ori subapreciat. E momentul unei schimbări. După ce vei afla ce face el pentru piele, cu siguranță, îți va deveni un bun prieten.

Pătrunjelul ajută pielea de sub ochi. Dacă ai cearcăne sau pungi, el îți va fi aliat, deoarece conține substanțe nutritive care diminuează în mod semnificativ aceste neplăceri. O cataplasmă cu frunze opărite și răcite sau presate este ideală.

Uleiul esențial de pătrunjel are proprietăți antibacteriene și antifungice. Este util pentru tratarea acneei, coșurilor și altor infecții ale pielii. Acesta se găsește în magazinele cu produse naturiste și se aplică împreună cu ulei sau cremă de față, pentru că este foarte concentrat și irită pielea.

El conține și betacaroten, substanțe care, după consum, se trasformă în vitamina A, care accelerează procesul de vindecare a rănilor și ajută la diminuarea ridurilor. Iată un bun motiv pentru a consuma cât mai mult pătrunjel.

Ajută la echilibrarea producției de sebum. Multe probleme apar ca urmare a dezechilibrului secreției de sebum. Ștergerea feței cu o infuzie de pătrunjel te ajută să remediezi această situație.

Sucul natural de pătrunjel te scapă de petele de pe față. Se prepară un decoct de pătrunjel concentrat (pătrunjelul fiert într-o cană de apă și lăsat să scadă până la câteva linguri). Se pun cataplasme reci pe locurile pătate, la temperatura camerei și se mențin 15-20 de minute.

Conține o mare cantitate de vitamina C, care ajută la întinerirea pielii prin stimularea colagenului. Pentru asta e bine să clătești fața cu infuzie de pătrunjel în fiecare zi. Prepar-o dintr-o legătură de pătrunjel și o cană de apă.

CEAPĂ VERDE

Conține apă, proteine, grăsimi, amidon, fibre, minerale, calciu, vitaminele B, C, E și fier. Ceapa întinerește pielea, stimulează creșterea părului, dar și stopează căderea acestuia. Ar trebui să consume 100-150 g de ceapă pe zi, sub orice formă, dar mai ales crudă. Această legumă banală îți oferă o piele sănătoasă și strălucitoare datorită bogăției de antioxidanți. Atât consumul de ceapă, cât și aplicarea de cataplasme aduc numeroase beneficii.

Are proprietăți antiîmbătrânire. Vitaminele A, C și E luptă împotriva daunelor provocate de acțiunea radicalilor liberi, responsabili de îmbătrânirea prematură. Ceapa conține și un puternic antioxidant care menține pielea fără riduri. Vitaminele și sulful, pe de altă parte, protejează pielea și o păstrează moale și suplă. Tot sulfului îi sunt atribuite multe din calitățile antiîmbătrânire ale cepei. Masând tenul cu suc proaspăt de ceapă, ajutăm la activarea circulației sângelui, îmbunătățind totodată aspectul pielii.

Tratament acneic. Fără doar și poate, ceapa are proprietăți antimicrobiene, antibacteriene și antiinflamatoare și este un antiseptic redutabil ce protejează pielea de bacterii cauzatoare de acnee și alte infecții cutanate. Amestecă o lingură de suc de ceapă cu una de ulei de măsline, aplică pe față 20 de minute, apoi clătește.

Te scapă de pistui și pete! Pune în 100 ml oțet de mere o legătură de ceapă tăiată, las-o la macerat 10 zile. Apoi șterge fața cu această soluție, iar după 20 de minute, clătește cu multă apă.

MĂRAR

Studiile au arătat că mărarul contribuie la consolidarea elasticității și fermității pielii, îmbunătățind aspectul general al acesteia. Uleiul esențial de mărar este deseori folosit în formulele cosmetice antiîmbătrânire. Stimulează elastina, colagenul, cheratina și activează fucțiile pielii. Amestecă 20-30 de picături de ulei de mărar cu 2-3 linguri de ulei (de măsline, argan sau struguri) sau pune 1-2 picături în crema de noapte.

Ceaiul de mărar este și el eficient pentru a reda catifelarea tenului. Prepară un ceai mai concentrat și clătește-ți fața cu el (o legătură de mărar fiartă într-o ceașcă cu apă).

LEUȘTEAN

Conține foarte multe substanțe cu efect calmant asupra digestiei și este la fel de util în alungarea durerilor provocate de bătături. Aplică frunze strivite pe bătături și lipește cu un plasture, menținându-le cât mai mult timp.

URZICĂ

Este ingredientul perfect pentru sănătatea scalpului și pentru tratarea mătreții, însă la fel de valoroasă este pentru piele.

Frunzele de urzică ajută la reducerea semnelor de acnee. Ele se folosesc numai opărite, pentru a evita iritațiile produse de această plantă. Aplică sub formă de cataplasmă pentru 5-10 minute, iar apa în care le-ai opărit bea-o. Repetă acest tratament zilnic, până la reducerea semnelor de acnee.

Aceste cataplasme sunt excelente pentru activarea circulației și cu ten fără cusur, fiind un tonic excelent, dar și un tratament pentru eczeme sau inflamații, întrucât au proprietăți antiinflamatoare remarcabile.

Ceaiul de urzică este un foarte bun astringent, recomandat tenului gras.

Lasă un răspuns

Top