You are here
Home > Actualitate > Medic bucureştean diagnosticat cu COVID – 19 a refuzat internarea voluntara. A fost ridicat sâmbătă seară de jandarmi de la locuinţa socrilor săi, de lângă Buzău (Stia ce il asteapta si a fugit de frica furtunului in plamani)
loading...

Medic bucureştean diagnosticat cu COVID – 19 a refuzat internarea voluntara. A fost ridicat sâmbătă seară de jandarmi de la locuinţa socrilor săi, de lângă Buzău (Stia ce il asteapta si a fugit de frica furtunului in plamani)

Un bărbat de 37 de ani, medic la Spitalul Militar Central Bucureşti, confirmat cu COVID-19, a fost preluat sâmbătă seară de ambulanţă de la locuinţa socrilor săi, de lângă Buzău, pentru a fi transportat sub supravegherea jandarmilor către Spitalul ”Victor Babeş” din Capitală. Bărbatul s-a opus iniţial internării, argumentând că persoanele asimptomatice pot fi tratate la domiciliu. Direcţia de Sănătate Publică Buzău desfăşoară o anchetă epidemiologică în acest caz. Bărbatului i-a fost deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor scrie News.ro

UPDATE – ”În seara zilei de 10 aprilie, Direcţia de Sănătate Publică Buzău a fost înştiinţată de către medicul infecţionist al Spitalului Militar Central Bucureşti despre existenţa unui medic, al unităţii sanitare menţionate, în vârstă de 37 de ani, căruia rezultatul testului recoltat i-a ieşit pozitiv, după o perioadă de izolare la domiciliu impusă. Persoana în cauză s-a dovedit necooperantă şi a refuzat ideea internării voluntare în orice unitate sanitară din Bucureşti sau din Buzău, invocând posibilitatea de tratament a persoanelor asimptomatice la domiciliu”, a transmis Prefectura Buzău.

Pacientul a acceptat examinarea medicală de către un medic infecţionist al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, în urma căreia a primit recomandarea de internare într-o unitate sanitară.

Cu sprijinul jandarmilor şi al poliţiştilor, a acceptat să fie transportat cu o ambulanţă specială către Spitalul V. Babeş din Capitală.

În acest caz, DSP Buzău a început ancheta epidemiologică.

ŞTIREA INIŢIALĂ –  „În prezent asigurăm măsuri de supraveghere a transportului bolnavului către Bucureşti”, au transmis reprezentanţii Jandarmeriei Buzău.

Bărbatul se afla de trei zile în localitatea Mărăcineni la domiciliul socrilor, unde se retrăsese cu familia.

Medicul ar fi fost testat pentru coronavirus la începutul săptămânii, iar rezultatele ar fi sosit abia vineri, când acesta nu a mai fost găsit la domiciliul din Bucureşti.

Medicul a fost identificat sâmbătă seară la locuinţa socrilor săi din comuna Mărăcineni, de unde a fost preluat cu ambulanţa pentru a fi transportat la Bucureşti.

Lasă un răspuns

Top