You are here
Home > Actualitate > Bebeluş şi mama lui, infectaţi cu coronavirus, au fost internaţi la Maternitatea Bega din Timişoara
loading...

Bebeluş şi mama lui, infectaţi cu coronavirus, au fost internaţi la Maternitatea Bega din Timişoara

Un bebeluş de 13 zile şi mama lui, o tânără de 19 ani, au fost internaţi la Maternitatea Bega, dedicată îngrijirii pacienţilor cu coronavirus, după ce au contractat virusul. Bebeluşul s-a născut la Maternitatea Odobescu, dar nu face parte din lotul celor 10 bebeluşi declaraţi iniţial infectaţi scrie News. ro Mama de 19 ani şi bebeluşul ei au fost transferaţi de la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, după ce testele au arătat că au coronavirus.

Deşi venit pe lume tot la Maternitatea Odobescu, copilul nu face parte din lotul de 10 nou-născuţi confirmaţi iniţial cu coronavirus şi retestati.

Bebeluşul a făcut febră marţi, iar mama, în vârstă de 19 ani, l-a dus la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, unde amandoi au fost supuşi analizelor care au dovedit infecţia, aşa că au fost transferaţi la Maternitatea Bega.

Până când au venit rezultatele testelor, la Spitalul de Copii, cei doi au fost ţinuti izolaţi.

La Maternitatea Bega din Timişoara, care este spital – suport pentru paciente infectate cu coronavirus, sunt internate 12 mame şi o gravidă. Şase dintre ele vor fi externate în cursul zilei de miercuri, după ce ultimele teste au ieşit negative.

Acestea vor sta acasă în autoizolare încă două săptămâni, conform protocolului.

Tot la Maternitatea Bega mai sunt şi 16 bebeluşi sănătoşi internati care însă vor rămâne în spital în următoarele 14 zile, până când mamele lor vor fi declarate oficial însănătoşite, după perioada de izolare acasă.

Lasă un răspuns

Top