You are here
Home > Actualitate > Coronavirus Italia. Mattia s-a ținut de promisiunea făcută mamei înainte de a fi intubat: „Am câștigat!“ (VIDEO)
loading...

Coronavirus Italia. Mattia s-a ținut de promisiunea făcută mamei înainte de a fi intubat: „Am câștigat!“ (VIDEO)

Mattia, un băiat de doar 18 ani, internat la spitalul din Cremona, după ce s-a infectat cu coronavirus, a fost o vreme cel mai tânăr pacient de la terapie intensivă. El a stat în comă zile bune și, înainte de a fi intubat, i-a trimis un mesaj pe Whats App mamei sale prin care i-a promis că va învinge virusul.

Exact în urmă cu o lună, pe 16 martie, începea coșmarul lui Mattia și al mamei sale. băiatul începuse să facă febră foarte mare și, la scurt timp, a fost confirmat cu Covid-19 și complicația a dus la pneumonie. După câteva zile, băiatul a fost preluat cu ambulanța de acasă și internat. 

Mama a primit un ultim mesaj pe WhatsApp de la fiul ei în seara spitalizării: „În curând mă vor intuba. Nu-ți face, griji, nu te voi lăsa singură! Te iubesc, mamă, voi lupta pentru tine și Anastasia (sora decedată-n.r.). Trebuie să plec”.

Mama lui Mattia spune că a făcut o înțelegere cu asistentele: „Am făcut un pact cu asistentele: ele merg la el, îl mângâie și îi spun că asta este mângâierea mamei sale“. 

„Mattia s-a născut a doua oară”, a spus mama băiatului, atunci când băiatul a fost externat astăzi din spitalul Cremona unde era cel mai tânăr pacient Coronavirus internat în terapie intensivă. Mama a mulțumit personalului pentru că „l-a tratat ca pe un fiu”, adăugând că sunt „adevărații eroi”. Mattia a părăsit spitalul în compania mamei sale, sub aplauzele medicilor și asistentelor care l-au tratat, potrivit Corriere.

„A fost o experiență grea. Dar de la început mi-am promis că voi lupta și voi rămâne aici. De cum m-am trezit m-am gândit: unde sunt? Ce fac aici? Câteva zile mai târziu mi-am dat seama că am câștigat o luptă grea. Am început să văd lumina la capătul tunelului”, a spus tânărul care s-a vindecat de coronavirus, așa cum i-a promis mamei, atunci când a fost  transferat la secția de spital din unitatea de terapie intensivă.

Mattia

VIRAL cu Mattia

Sursa: corriere.it.

facebook sharing button

Lasă un răspuns

Top