You are here
Home > Actualitate > Când vom scăpa de mască? Un medic a spus exact. Trebuie îndeplinită o condiție clară
loading...

Când vom scăpa de mască? Un medic a spus exact. Trebuie îndeplinită o condiție clară

Un epidemiolog britanic a răspuns recent uneia dintre cele mai comune întrebări: când vom scăpa de mască? Conform informațiilor transmise de medicul respectiv, măștile de protecție vor mai fi necesare câțiva ani, până când majoritatea populației globale va fi vaccinată.

Când vom scăpa de mască? Un medic a spus exact
Este vorba despre declarația făcută de Mary Ramsay, director pentru imunizare la Institutul englez de Sănătate Publică. Acesta a explicat că probabil vor mai trece câțiva ani înainte de revenirea la normalitate, conform informațiilor transmise de bbc.com

Medicul britanic susține că printre altele, masca este deja acceptată de majoritatea oamenilor și permite economiei să funcționeze în continuare.

Vom putea reveni treptat la o situație normală
„Oamenii s-au obișnuit cu aceste restricții și pot trăi cu ele. Așadar, cred că în câțiva ani, cel puțin până când alte țări ale lumii vor avea aceleași cifre de vaccinare pe care le avem noi și până când numărul infectărilor va scădea peste tot, vom putea reveni treptat la o situație normală”, susține Mary Ramsay, potrivit sursei menționate.

Aceasta subliniază că este „foarte important să nu ne relaxăm prea repede (…) Trebuie să analizăm cu foarte mare atenție înainte de a ridica orice restricție”.

De asemenea, prof. Chris Whitty, consilierul medical principal al guvernului britanic, le-a spus parlamentarilor la începutul acestei luni că se speră că „măsurile simple, cum ar fi igiena mâinilor, măștile de față acolo unde este cazul, testarea, și urmărirea contactelor și, mai presus de toate, vaccinurile” vor menține noul coronavirus sub control.

Sir Patrick Vallance, consilierul științific principal al guvernului britanic, a spus că portul măștii va fi în continuare necesar în anumite situații, dacă numărul infectărilor va crește din nou în timpul iernii, dar că este posibil ca oamenii să trăiască normal, promovând distanțarea socială.

La rândul lor, un grup de consilieri științifici guvernamentali a declarat luna trecută că „menținerea unei linii de bază a politicilor care reduc transmiterea” virusului va fi necesară pentru mult timp.

Acești experți sunt de părere că măsurile ar putea include testarea și urmărirea contactelor, autoizolarea și o comunicare publică menită să încurajeze „acțiuni voluntare pentru reducerea riscurilor”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top