You are here
Home > Actualitate > Flavia Groșan la ieșirea de la Colegiul Medicilor: „A fost sustinuta de sute de sustinatori”
loading...

Flavia Groșan la ieșirea de la Colegiul Medicilor: „A fost sustinuta de sute de sustinatori”

Circa 150 de persoane, în fața Colegiului Medicilor. Medicul Flavia Groșan este audiat

Peste 100 de persoane s-au adunat luni după-masă, în fața Colegiului Medicilor Bihor, pentru a o susține pe dr.Flavia Groșan, care este audiată pentru declarații controversate legate de COVID. UPDATE! Dr. Flavia Groșan nu va fi sancționată. Ea va continua să-și trateze pacienții exact cum am făcut-o până acum.

După o oră de discuții la sediul Colegiului Medicilor Bihor, membrii Comisiei de Etică și Deontologie Medicală au ajuns la concluzia că dr. Flavia Groșan va continua să-și trateze pacienții exact cum a făcut-o până acum.

A fost o audiere, nu o anchetă „Impresionantă zi pentru Colegiul Medicilor Bihor. Doresc să precizez că a avut loc audierea doamnei doctor Flavia Groșan, la Comisia de Etică și Deontologie medicală. Nu a fost o anchetă. Ca și președinte al Colegiului Medicilor Bihor nu am participat la această audiere, fiind doar comisia de etică”, 

UPDATE! Circa 150 de persoane, în fața Colegiului Medicilor. Medicul Flavia Groșan este audiat

22 martie 2021 02:26 Reactualizat la: 22 martie 2021 08:53Scris de JB&BIHON – Peste 100 de persoane s-au adunat luni după-masă, în fața Colegiului Medicilor Bihor, pentru a o susține pe dr.Flavia Groșan, care este audiată pentru declarații controversate legate de COVID. UPDATE! Dr. Flavia Groșan nu va fi sancționată. Ea va continua să-și trateze pacienții exact cum am făcut-o până acum.

UPDATE 3! După o oră de discuții la sediul Colegiului Medicilor Bihor, membrii Comisiei de Etică și Deontologie Medicală au ajuns la concluzia că dr. Flavia Groșan va continua să-și trateze pacienții exact cum a făcut-o până acum.

„Toate cazurile grave vor fi îndrumate spre spital unde există posibilitatea unor analize mai complexe și a unui tratament de suport. Medicația pe care o dă pacienților își are realmente rolul și locul ei. Valul de simpatie creat în jurul ei este dovada că tratamentele pe care le dă pacienților ei sunt bune. Pe de altă parte, am rugat-o să-și exprime neîncrederea în colegii ei din spitale și ne-a spus că nu există elemente de neîncredere legate de activitatea medicilor din spitale. În concluzia discuției, s-a decis că nu primește nicio sancțiune. Prin urmare, această autosesizare a Colegiului Medicilor Bihor s-a terminat astăzi, în acest punct fără ca doamna doctor Groșan să fie sancționată”, a declarat dr. Carmen Pantiș, președintele Colegiului Medicilor Bihor.

Potrivit acesteia, dr. Groșan a fost audiată de membrii Colegiului pentru că ar fi încălcat articolele 10 și 22 din Codul de Deontologie Profesională din cauză că, în urma unor declarații în spațiul public, și-a denigrat colegii și pentru folosirea unor protocoale de tratament care nu au fost verificate de studii științifice.

„Nu a fost o anchetă, ci o discuție colegială, amiabilă, în care și-a exprimat dragostea și empatia față de pacienți. Știm că există o simpatie foarte mare în rândul persoanelor pe care le-a tratat. Nu avem niciun fel de reclamație la adresa sa care să întrunească condițiile unui malpraxis. Reclamația venită pe email de la colega noastră din București nu întrunește niciun fel de malpraxis”, a precizat dr. Carmen Pantiș.

La ieșirea de la audieri, cei aproximativ 150 de susținători ai doctoriței au rostit mesaje de încurajare și de simpatie. În mulțime s-a aflat și realizatorul tv Mihai Gâdea care a îmbrățișat-o și a asigurat-o de admirația și suștinerea sa.

Groșan: Nu mi-e rușine de ce am făcutÎnainte de audierile de la Colegiul Medicilor Bihor, pneumologul dr. Flavia Groșan a declarat că nu îi este rușine de activitatea sa și că va fi alături de pacienți.

„Mi-a murit cineva chiar drag, în spital și atunci când oamenii mor uciși de protocol, și când protocolul contează și oamenii nu, atunci e ceva grav. Le-am solicitat medicilor să oprească treaba asta, să demaște treaba asta. Le solicit domnului Arafat, domnului Rafila și domnului Iohannis să oprească treaba asta acum. Să oprească mascarada și nebunia. Vă rog să luați măsuri ca să se oprească nebunia, pentru că este un genocid. Mor oamenii în spitale cu zile. Pe lângă pensionari, la care nu vreți să le plătiți pensiile, e vorba și de tineri, care sunt victime colaterale. Ne mor bunicii, ne mor părinții. Vă rog să vă opriți. Protocolul e criminal, nu mai poate să meargă așa. Vă rog să vă opriți cu treaba asta”, a declarat un alt participant.

Sursa: bihon.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top