You are here
Home > Accidente > Ultima Ora: Alta reținere de răsunet în Poliția Română: Mită și cumpărare de influență! Procurorii DNA au intrat pe fir
loading...

Ultima Ora: Alta reținere de răsunet în Poliția Română: Mită și cumpărare de influență! Procurorii DNA au intrat pe fir

Șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Suceava (SPCRPCIV) a fost reținut de procurorii DNA pentru luare de mită și cumpărare de influență. Acesta l-ar fi sprijinit pe un consilier de la Consiliul Județean Maramureș pentru înmatricularea unor vehicule, programarea anumitor candidați la examenul pentru obținerea permisului de conducere, dar și alte acțiuni în interesul personal al consilierului.

Viorel-Andrei Donciu, împuternicit în funcţia de şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Suceava, a fost reţinut de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită şi cumpărare de influenţă, a informat, joi, DNA, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupţie de la Cluj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de joi, a lui Viorel-Andrei Donciu, ofiţer de poliţie, la data faptelor şef al SPCRPCIV Maramureş, iar în prezent împuternicit pe funcţia echivalentă de la nivelul Serviciului Suceava, pentru luare de mită în formă continuată (trei acte materiale), cumpărare de influenţă şi acces ilegal la un sistem informatic.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, la data de 4 februarie, Viorel-Andrei Donciu, în calitate şef al SPCRPCIV Maramureş, ar fi cumpărat influenţa unui consilier de la Consiliul Judeţean Maramureş, pe care acesta din urmă pretindea că o are pe lângă anumite persoane, astfel încât Donciu să fie desemnat în continuare în aceeaşi funcţie, numirea în calitate de şef al SPCRPCIV Maramureş expirând în data de 15 februarie.

Ce ar fi făcut șeful SPCRPCIV pentru menținerea în funcție?
În schimbul menţinerii sale în funcţie, spun anchetatorii, Viorel-Andrei Donciu l-ar fi sprijinit pe consilier la înmatricularea unor vehicule deţinute de acesta sau de alte persoane, la programarea anumitor candidaţi la examenul pentru obţinerea permisului de conducere, precum şi cu îndeplinirea oricăror alte atribuţii de serviciu pe care ofiţerul de poliţie le are potrivit funcţiei, în interesul personal al consilierului sau în interesul altor persoane.

“La data de 1 februarie, la instigarea aceluiaşi consilier, Viorel-Andrei Donciu ar fi accesat fără drept baza de date a MAI – Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, în interesul personal al instigatorului, pentru a verifica un anumit autoturism ce figura în proprietatea unei societăţi comerciale”, se precizează în comunicat.

În contexte diferite, arată DNA, în zilele de 9 februarie, 10 februarie şi 25 februarie, în calitate de şef al SPCRPCIV Maramureş, Donciu ar fi primit diferite sume de bani cu titlu de mită pentru reprogramarea unei persoane la examenul pentru obţinerea permisului de conducere auto ori pentru înmatricularea unor vehicule.

Viorel-Andrei Donciu urmează să fie prezentat joi Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sursă foto: Dreamstime

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top