You are here
Home > Actualitate > ALERTA in TOIUL NOPTII, Spitalul Foișor este acum EVACUAT fortat de Raed Arafat, Se transformă în spital COVID [VIDEO18+]
loading...

ALERTA in TOIUL NOPTII, Spitalul Foișor este acum EVACUAT fortat de Raed Arafat, Se transformă în spital COVID [VIDEO18+]

Spitalul de Ortopedie Foișor a fost evacuat, vineri seară, pacienții fiind trimiși acasă sau la alte spitale. Spitalul se transformă în spital COVID. Pana dimineata vor fii evacuati peste 212 pacienti operati.

Spitalul Foișor a fost evacuat, vineri seară, pacienții fiind trimiși acasă sau la alte spitale. Motivul pentru această decizie este transformarea unității în spital COVID.

Zeci de pacienți de la Spitalul de Ortopedie Foișor, din București, au fost evacuați, vineri seara, pentru că s-a decis ca unitatea să devină spital suport COVID. Raed Arafat a dat ordin ca evacuarea să aibă loc în regim de urgență, iar operațiunea a început la ora 18.00. Vlad Voiculescu a semnat ordinul transmis de Raed Arafat.

Spitalul Foișor are o secție de terapie intensivă de 21 de paturi și are 200 de paturi pe oxigen, a declarat la Antena 3 secretarul de stat Raed Arafat. „Sub jumătate din secția de terapie intensivă era ocupată. Sâmbătă dimineață spitalul va începe să primească pacienți COVID”, a spus Arafat.

Secretarul de stat a precizat că situația în unitățile de primiri urgențe este serioasă, în condițiile în care pacienți din București au fost trimiși în alte zone, cu avionul. „Contează orice oră când avem pacienți de terapie intensivă în unitățile de primiri urgențe”, a spus Arafat.

Ordinul de evacuare a spitalului a fost transmis în cursul zilei, spune Arafat, fără a preciza ora.

Spitalul Foișor a fost evacuat în condițiile în care mulți dintre pacienți se deplasau cu greu sau nu se puteau deplasa deloc.

 Raed Arafat, despre situaţia de la spitalul „Foişor”: „Îmi pare foarte rău”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a transmis, vineri, că îi pare rău pentru disconfortul creat de evacuarea Spitalului „Foișor”, dar situația COVID-19 obligă autoritățile să ia decizii care sunt necesare pentru viața tuturor pacienților.


Raed Arafat a declarat, vineri seara, la Antena 3, că regretă disconfortul creat, dar situația în ATI-urile din Capitală este critică.

„Îmi pare foarte rău, înțeleg disconfortul, înțeleg toată situația asta. Nimeni nu vrea să pună viața nimănui în pericol, dar suntem într-o situație care ne obligă să facem anumiți pași care sunt necesari”, a spus șeful DSU.

Acesta a spus că în Spitalul „Foișor” sunt 21 de paturi ATI și circa 200 cu oxigen.

Pacienți în stare gravă din spitale din Capitală au fost deja transferați în țară, iar la Institutul Național „Matei Balș” va fi pus în funcțiune al treilea TIR de ATI, pentru a face față situației.

Arafat a mai spus că speră ca situația COVID-19 să se stabilizeze în următoarele două săptămâni.

„Sperăm să se stabilizeze situația în următoarele două săptămâni pe terapiile intensive, pentru că începe să se stabilizeze ca număr de cazuri. Este în scădere dar, din păcate, cazurile din terapie intensivă și de spitalizare vin din urmă. Cu cât sunt mai aglomerate secțiile, poate să se întâmple acest lucru, plus că există forme mai grave ale bolii”, a mai spus Raed Arafat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top