You are here
Home > Actualitate > Baronul Bitcoin de România, Mircea Popescu, ar fi lăsat în urmă 1 miliard de dolari. Cine va primi averea uriaşă
loading...

Baronul Bitcoin de România, Mircea Popescu, ar fi lăsat în urmă 1 miliard de dolari. Cine va primi averea uriaşă

Mircea Popescu, Baronul Bitcoin de România, aşa cum îl numea publicaţia Wired în 2014, a lăsat în urma sa o avere uriaşă, însă nu este foarte clar, deocamdată, cine va beneficia de ea, mai ales că nu se ştie dacă investitorul a lăsat vreun testament. Există chiar şi posibilitatea ca monedele virtuale strânse de acesta să fie pierdute pentru totdeauna!

Mircea Popescu, un veteran al investiţiilor în criptomonede, a murit înecat în Costa Rica pe 23 iunie.

El ar avea o avere estimată la circa 1 miliard de dolari, potrivit MarketWatch și Yahoo Finance, având în vedere portofoliul impresionant de Bitcoin pe care-l deţinea.

Mircea Popescu (Sursa foto: Bitcoin Magazine)

Cui îi rămâne acum averea impresionantă a lui Mircea Popescu?

George Rotariu, director executiv și fondator al Bitcoin România, o platformă de tranzacționare de criptomonede, a explicat ce se va întâmplă în continuare.

O posibilitate este că nu are nimeni acces la deţinerile de criptomonede ale miliardarului român. Ele sunt păstrate în portofele virtuale, aplicații sau programe specifice instalate pe telefoanele, tabletele sau calculatoarele acestuia.

“Din punct de vedere tehnic sunt două posibilități:

1 . Nu a lăsat nimănui cheia sau cheile private unde avea bitcoinii stocați. În acest caz, accesul este pierdut și, practic, putem considera că ei nu mai există”, a declarat Rotariu pentru Libertatea.

Cei care ar urma să beneficieze de criptomonedele lui Mircea Popescu nu pot rămâne anonimi
Cea de-a doua posibilitate este ca Mircea Popescu să fi lăsat datele unei persoane sau unei societăţi de manageriere a averii.

“Și așa pot fi accesați de acea persoană desemnată după moartea sa. Funcționează ca un fel de testament”, a mai precizat George Rotariu.

Apropiaţii lui Mircea Popescu ar putea astfel să schimbe criptomonedele în bani clasici, precum euro sau dolari, sau să-i transfere către alte adrese sau portofele virtuale.

Respectivele persoane vor putea fi detectate, dacă se știu adresele portofelelor digitale bitcoin ale lui Mircea Popescu sau dacă vor dori să preschimbe criptomonedele în bani clasici pe o platformă de tranzacționare de profil, mai spune George Rotariu.

“Din punctul meu de vedere, e mai greu să identifici pe cineva dacă îi dau 500 de euro în bancnote decât dacă îi transfer în bitcoin. Pentru că se poate vedea adresa și se pot vedea ulterior toate tranzacțiile de pe acea adresă. Iar tranzacțiile bitcoin rămân stocate pentru totdeauna”, explică fondatorul platformei Bitcoin România.

Fără testament, averea este a familiei din România
Dacă Mircea Popescu nu a lăsat niciun testament, averea sa va rămâne familiei din România, adică părinţii şi sora acestuia, a declarat pentru Libertatea un avocat care a dorit anonimatul. Iubita și prietenii din Costa Rica ai miliardarului român nu au vreun drept legal asupra averii sale, în lipsa unui testament.

“În cazul conturilor la bănci se face certificat de moștenitor la notar. Practic, se deschide succesiunea și cu acest certificat moștenitorii merg la băncile unde suspectează că ar avea conturi. Ulterior, banii sunt transferați în conturile lor.

Problema este de acces la portofelul digital. Dacă nu ai acces la telefon și la portofel, nu se poate face nimic”, a precizat avocatul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top