You are here
Home > Actualitate > Prapadul Mamelor Discriminate : De astăzi, este total interzis să faci asta! Se dau amenzi chiar și de 2.000 de lei
loading...

Prapadul Mamelor Discriminate : De astăzi, este total interzis să faci asta! Se dau amenzi chiar și de 2.000 de lei

Anunțul momentului pentru milioane de români. O nouă lege a intrat în vigoare în cursul zilei de sâmbătă, 3 iulie, iar cei care nu o respectă vor fi sancționați corespunzător. Mai exact, este vorba despre legea privind alăptarea în public.

Potrivit ultimelor informații, sâmbătă, 3 iulie 2021, a intrat în vigoare legea care permite alăptarea în public a mamelor. Totodată, legea prevede și sancțiuni pentru persoanele care se opun acestei situații, iar unele amenzi ajung chiar și până la 2.000 de lei.

În ceea ce privește prevederile legii, potrivit documentului, evacuarea din spaţiul public a unei mame care alăptează, refuzul furnizării de servicii unei femei care alăptează sau orice alt mod de a interzice alăptatul în public devin fapte sancţionabile cu amendă de la 100 la 2.000 de lei, potrivit legii.

De menționat este faptul că, fiecare contravenție de lege se sancționează în funcție de persoana care produce fapta. Mai exact, în cazul în care fapta este săvârșită de o persoană fizică, amenda se ridică de la 100 de lei și poate ajunge până la 500 del ei.

Cei care încalcă legea vor fi sancționați
De cealaltă parte, dacă fapta este săvârşită de o persoană juridică sau de către o entitate înregistrată la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, amenda pornește de la 1.000 de lei și poate ajunge chiar și până la 2.000 de lei în funcie de situație.

Amintim faptul că Legea 182/2021 privind alăptarea în spaţii publice a fost publicată joi, 1 iulie 2021, în Monitorul Oficial nr. 651. Anunțul a fost făcut de senatorul PNL Alina Gorghiu, potrivit căreia noua lege va face ca mamele să nu mai sufere de nicio reacție discriminatorie.

„Nicio mamă nu va mai trăi cu teama de umilire publică provocată de reacţiile discriminatorii ale unora”, spunea, la momentul adoptării, senatorul PNL Alina Gorghiu.

În același timp, senatoarea a mai subliniat faptul că până în prezent, legislaţia în vigoare nu sancţiona o astfel de practică discriminatorie, care încalcă nu numai dreptul copilului la hrană, ci şi la sănătate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top