You are here
Home > Actualitate > Oamenii de știință strâng rândurile. Încep ofensiva împotriva pandemiei politice
loading...

Oamenii de știință strâng rândurile. Încep ofensiva împotriva pandemiei politice

Medicina, scoasă din cărțile pandemiei

Pentru că s-a ajuns prea departe cu ruptura dintre deciziile politice și adevărurile medicale, oamenii de știință au început să se organizeze, pregătind o ofensivă împotriva măsurilor aberante luate în pandemie. Concluzia acestora este că știința a fost suprimată pentru câștiguri politice și financiare și că virusul Covid-19 a declanșat corupția de stat la scară largă.

Reputatul profesor doctor Leon Zăgrean, șeful Catedrei de Fiziologie și Neuroștiințe din cadrul UMF Carol Davila din București, a arătat că o serie de instituții și oameni de știință, care sunt mai puțin dependenți de criteriul financiar, de criteriul politic sau al puterii, sunt deja organizați în tot felul de asociații, inclusiv specialiști în domeniul juridic, și că vor să ia măsuri cu privire la o serie de aspecte care s-au desfășurat sub imperiul fricii în această pandemie.

”Tot mai mult lumea științifică instituțională se separă de majoritatea populației. Este o ruptură care, după părerea mea, este direct proporțională cu gradul de cunoaștere și de profunzime în domeniul medical, și nu numai. Lumea actuală este condusă în general prin decizii politice și o altă ruptură care se realizează în zilele noastre este între sistemele de decizie și oamenii de știință. Tot mai mult oamenii de știință sunt într-o anumită măsură neglijați și atunci criteriile după care se elaborează aceste decizii nu sunt întotdeauna convergente cu realitatea în care trăim”, a declarat prof.dr. Leon Zăgrean, la conferința pe problemele pandemiei organizată de Academia de Științe Medicale. În cartea ”Acest virus care ne smintește”, scriitorul și filosoful contemporan Bernard-Henri Levy scria că nu pandemia l-a uluit, pentru că dezastre de felul acesta au existat dintotdeauna, de la gripa spaniolă, cu 50 de milioane de morți, până la gripa asiatică, cu două milioane de morți. ”Cel mai uluitor a fost modul foarte ciudat în care s-a acționat în această criză, pentru că nu doar epidemia de Covid s-a abătut asupra lumii, ci epidemia de frică”, nota Bernard-Henri Levy.

Corupție la nivel înalt

Un articol publicat în prestigioasa revistă medicală The Lancet sublinia că există o serie de argumente care susțin că această pandemie, dacă nu a fost provocată, a fost cel puțin așteptată și se profită de acest lucru pentru motive care depășesc interesul pentru sănătatea societății. Într-o lume polarizată, între neîncredere și tensiuni comerciale, răspândirea bolii Covid-19, atât în interiorul națiunilor, cât și la nivel internațional, este ajutată și ațâțată de dezinformări care înconjoară planeta în microsecunde, se arăta în articol. ”Știința este suprimată pentru câștiguri politice și financiare. Covid-19 a declanșat corupția de stat la scară largă și este dăunătoare sănătății publice. Politicienii și industria sunt responsabili de această delapidare oportunistă. Agențiile guvernamentale au, într-adevăr, interesul superior al oamenilor atunci când iau decizii sau servesc alte interese, care caută să beneficieze de ființele umane? Multe întrebări, gânduri și idei, care odinioară erau considerate ca o teorie a conspirației, încep acum să fie luate în serios. Punerea acestor întrebări nu mai este un tabu, ci mai degrabă o necesitate și totul se întâmplă pentru că, din nou, conștiința umană se schimbă”, a scris în 2020 Kamram Abassi, în British Medical Journal.

Masca, o unealtă pentru inducerea fricii

Unul dintre instrumentele importante utilizate pentru inducerea fricii este masca de protecție, care s-a dovedit a fi inutilă din punct de vedere medical, susține prof.dr. Leon Zăgrean. ”Detectarea schimbărilor de expresii emoționale este crucială pentru comunicarea interumană. Unul din dezavantajele mari ale purtării obligatorii de mască în mod cert este diminuarea posibilității de comunicare”, a afirmat prof.dr. Leon Zăgrean.

3 thoughts on “Oamenii de știință strâng rândurile. Încep ofensiva împotriva pandemiei politice

  1. FRATELE MEU A MURIT IN IULIE 2020 , NU ERA MAI BOLNAV DECAT MINE ! CINE VA FI VINOVAT DE MOARTEA LUI ! A MURIT DE COVID , DAR NU A AVUT COVID, IN C.LUNG MUSCEL LA ATI !

  2. Vremea e manipulata. Ma bucur din suflet ptr initiativa mintilor luminate . Problema e ca cei din guvern nu au urechi sa auda. Ei stiu perfect adevarul si stiu ce fac dar mereu sunt altii de vina. Pana acum toti cati stiu citi si judeca sunt informati. Ne trebuie unitate nu fiecare sa alerge pe cararea lui. Deja guvernul se disculpa ne da pe mana lui Arafat , iar acesta se va apara cu fortele paramilitare (25aug) la dispozitia lui. (8500 posturi ptr IGSU pana in 2024)
    Oricate diplome avem palesc in fata dictaturii sanitare care se pregateste . Unitate si cu Dumnezeu inainte

    1. Nenorocirea este că mulți chiar cred și se tem de C@vidu ăsta. Mulți mai cred că purtarea de botniță este benefică, pentru că așa zice Guvernu. Sărmanii și nenorociții de ei, își mai închipuie că cineva din conducere ne mai vrea binele, că cuiva din Guvern îi mai pasă de popor.
      De aici și faptul că NU suntem uniți.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top