You are here
Home > Accidente > Se circulă pe două poduri ce trec peste Drumul Expres, începând de ieri 1 septembrie 2021
loading...

Se circulă pe două poduri ce trec peste Drumul Expres, începând de ieri 1 septembrie 2021

Constructorul Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, care trece prin judeţul Olt, recepţionează două poduri ce trec peste viitorul drum de mare viteză, acestea urmând să fie date în uz începând de miercuri, 1 septembrie.

Reprezentanţii Tehnostrade au declarat că este vorba despre podul rutier de pe drumul judeţean DJ 546, de la ieşirea din Slatina spre comuna Brebeni, şi de cel de pe drumul naţional DN 64, din localitatea Oltişoru, comuna Găneasa.

„Mâine este recepţia. Este vorba despre podul peste drumul expres din zona Pirelli-TMK şi despre cel de la Oltişoru. După aceea, traficul rutier se va desfăşura pe aceste poduri”, transmite sursa citată.Proiectul “Drum Expres Craiova-Pitești” prevede construirea până la sfârșitul anului 2023 a 121,185 km de drum expres ( 2X2), 10 intersecții rutiere, 75 de poduri și pasaje, 25 de intersecții, 15 poduri/pasaje la noduri rutiere/ drumuri de legătură, 8,85 drumuri de legătură.

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt:

construirea a 121,185 km de drum expres;

crearea unei comunicații moderne între Craiova și Pitești, făcând astfel conexiunea cu autostrada București-Pitești și în viitor cu autostrada Pitești-Sibiu;

îmbunătățirea fluxului de trafic pe DN65, în special prin deturnarea traficului de tranzit pe ruta expresă cu 2×2 benzi și, de asemenea reducerea traficului în orașe care în prezent sunt traversate de drumul național DN65.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top