You are here
Home > Actualitate > ALERTA ULUITOARE: Adio nunți și petreceri! Carantina a intrat în vigoare de la miezul nopții. Ce localități sunt vizate…
loading...

ALERTA ULUITOARE: Adio nunți și petreceri! Carantina a intrat în vigoare de la miezul nopții. Ce localități sunt vizate…

Adio nunți și petreceri! Carantina a intrat în vigoare de la miezul nopții în nordul țării, mai precis județul Satu Mare, care înregistrează cea mai mare rată de incidență din toată țara. În 7 comune din județ, rata de incidență a depășit pragul de 6 infectați la mia de locuitori.

Adio nunți și petreceri! Autoritățile au fost nevoite să declare carantină în șapte comune din județul Satu Mare, ca urmare a evoluției epidemiologice.

După o vară în care nunțile cu peste 1.000 de invitați s-au ținut lanț, oamenii nu mai pot ieși acum din case fără declarație pe proprie răspundere.

Zona va fi patrulată de echipaje de poliție, jandarmerie și poliție de frontieră, pentru ca autoritățile să se asigure că restricțiile impuse vor fi respectate.

Adio nunți și petreceri! Carantină în județul Satu Mare
Șapte localități din județul Satu Mare au intrat de la miezul nopții în carantină pentru 14 zile. Rata de incidență a depășit acolo, deja, 6 cazuri la mia de locuitori.

Carantina presupune noi restricții, inclusiv școală online pentru mii de elevi. Nunțile cu peste 1000 de invitați au fost cauza principală a răspândirii virusului.

Călinești-Oaș este una dintre cele șapte localități care vor fi sub restricții dure timp de 14 zile.

„A fost multă lume venită, acum, acasă. Au fost foarte multe evenimente și cred că și asta, că s-a săturat lumea și de restricții, cred că ăsta e motivul”, spune o localnică.

Incidența este în continuă creștere
”Incidența este, din păcate într-o continuă creștere. Aceste comune sunt grupate unele lângă altele, se va putea asigura intrarea și ieșirea.

Patrulele de poliție, jandarmerie și poliție de frontieră vor fi prezente în zonă”, spune prefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas, potrivit digi24.ro.

În Călinești-Oaș și în cele șase comune din apropiere nimeni nu va mai putea ieși din casă fără declarație pe propria răspundere. Pe ulițele comunei, câțiva oameni au ieșit să-și facă ultimele cumpărături.

În unele dintre cele șapte localități, rata de incidență a depășit deja 10 cazuri la mie.

Peste 50.000 de localnici care muncesc în străinătate au revenit în Țara Oașului în August, spun autoritățile.

Județul Satu Mare înregistrează cea mai mare rată de incidență din toată țara, peste 2 la mie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top