You are here
Home > Social > Trebuiau să știe că se va ajunge aici: Disperați că n-au forță de muncă, englezii cer relaxarea legilor Brexit ale migrației
loading...

Trebuiau să știe că se va ajunge aici: Disperați că n-au forță de muncă, englezii cer relaxarea legilor Brexit ale migrației

Trebuiau să știe că se va ajunge aici: Disperați că n-au forță de muncă, englezii cer relaxarea legilor Brexit ale migrației

Disperați că n-au forță de muncă, patronii de ferme, lanțuri de magazine și restaurante fast-food din Marea Britanie cer o relaxare a legilor post Brexit privind migrația.

Potrivit Stirileprotv.ro, surse din Guvernul de la Londra, citate de ziarul “The Times”, spun că lista profesiilor unde angajații sunt “pe minus” ar putea fi revizuită mai repede. Iar angajatorii vor putea lua mai ușor lucrători din alte state.

Mulți patroni de cafenele, restaurante si magazine din Marea Britanie au dificultăţi din cauza “penuriei” de forță de muncă.

Numai la categoria ”șoferi de camion” deficitul ar fi de 100.000 de profesioniști. Brexitul și impactul pandemiei asupra circulatiei forței de muncă sunt responsabile pentru această criză fără precedent.

Joel Berkowitz, antreprenor: ”Există o cerere masivă de joburi din partea șoferilor de camioane din UE, iar țara noastră are nevoie urgentă de ei. Riscăm penurii în cascadă. Nu doar de bunuri, dar și dacă le primim, nu are cine să le livreze”.

Pentru ca sunt prea putini şoferi de camion, companii precum McDonald’s, KFC, brutăriile Greggs şi rețeaua de restaurante Nando au probleme cu aprovizionarea.

Săptămâna trecută, McDonald’s a scos milkshake-ul din meniu, în toate restaurantele din regat, pentru ca nu au primit ingrediente.

Englezii nu vor să se angajeze nicăieri? 

Ieşirea din Uniunea Europeană a Marii Britanii a însemnat pierderea unui uriaş rezervor de mână de lucru. Sute de mii de imigranţi au plecat începând cu primăvara lui 2020.

Înainte de Brexit, în jur de 25% din personalul angajat în regat industria ospitalităţii – și aproape 40% în cazul capitalei – provenea din alte state europene.

Oli Pascall, director Clock House Farm: ”Eu, ca fermier, sunt foarte dornic să angajez autohtoni, dar pur și simplu nu se prezintă doritori”.

Tom Bradshaw, vicepreședinte uniunea națională a fermierilor: ”Dacă ne referim la fermele de porci, blocajul este enorm. Săptămânal, cam 15.000 dintre porcii care ar trebui sacrificați nu sunt tăiați pentru că nu sunt măcelari care să-i tranșeze. Iar efectele sunt în lanț. La fel stau lucrurile și la fermele de păsări, nu sunt angajați care să proceseze carnea”.

Lipsa fără precedent de personal şi materie primă afectează eforturile de relansare economică a Marii Britanii după șocul dat de pandemie.

Lasă un răspuns

Top