You are here
Home > Actualitate > Raed Arafat Comandantul si Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), primul anunț după tragedia de la Constanța: S-au calculat de două ori
loading...

Raed Arafat Comandantul si Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), primul anunț după tragedia de la Constanța: S-au calculat de două ori

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, vine cu noi explicații despre persoanele care au decedat în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, după ce s-au raportat mai multe decese. Secretarul de stat își cere scuze pentru informația eronată și spune că așa se întâmplă când se raportează date în dinamică.

Raed Arafat explică de ce decesele de la Constanța au fost raportate greșit: Se întâmplă astfel de lucruri
În urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, autoritățile au raportat că nouă persoane și-au pierdut viața. Ulterior, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța a precizat că este vorba despre șapte persoane decedate, nicidecum nouă.

În acest context, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a explicat de ce autoritățile au anunțat mai multe decese. Secretarul de stat afirmă că astfel de situații sunt normale atunci când se raportează date în dinamică. Pentru a preveni astfel de întâmplări, oficialul spune că ar trebui să nu se ofere date până când situația nu este concretă.

„La început, s-a confirmat cifra de nouă persoane decedate, apoi au fost anunțate șapte. Când comunicăm date în dinamică se întâmplă astfel de lucruri. Ca să nu se întâmple asta ar trebui să nu spunem nimic. S-au calculat de două ori cei doi pacienți care au murit în afara zonei spitalului. Ne cerem scuze pentru informația inițială. E bine că sunt șapte și nu nouă. Asta înseamnă date în dinamică”, a explicat medicul Raed Arafat, care a mers la fața locului incendiului.

Nu este necesar transferul unor pacienți în alte județe
Pe de altă parte, secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a spus că nu este necesar transferul în alte judeţe al pacienţilor evacuaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa.

Oficialul spune că în spital erau 125 de pacienţi, din care 120 diagnosticaţi cu COVID, 10 dintre ei fiind internaţi la terapie intensivă. Aceştia au fost transferaţi la alte unităţi sanitare, iar după discuţiile cu autorităţile locale s-a stabilit că nu sunt pacienţi cu arsuri printre cei care sunt internaţi şi nu este necesar transferul unor pacienţi în alte judeţe.

CARANTINĂ toată săptămâna! Cine sunt românii vizați. Va fi total interzis
Raed Arafat a explicat că DSP Constanţa avea identificate 201 paturi, din care mare parte cu oxigen, care urmau să fie activate şi la care s-a apelat în această situaţie.

„Nu avem pacienți cu arsuri, în schimb sunt unii cazuri grave de COVID”, a afirmat secretarul de stat.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Lasă un răspuns

Top