You are here
Home > Actualitate > Un medic cunoscut avertizează! Cifrele vor fi fără precedent.
loading...

Un medic cunoscut avertizează! Cifrele vor fi fără precedent.

Un medic cunoscut avertizează! Cifrele vor fi fără precedent. Când vom atinge vârful valului 4 Un cunoscut medic a vorbit la un post de televiziune despre valul patru al pandemiei de coronavirus. Acesta consideră că România va atinge vârful acestui val cât de curând, subliniind că cifrele vor fi fără precedent.

Un medic cunoscut avertizează! Cifrele vor fi fără precedent. Când vom atinge vârful valului 4
Medicul Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a precizat că România va atinge vârful valului patru al pandemiei peste două săptămâni. În declarația făcută la Digi24, medicul spune că atunci se va vedea cu adevărat cât de mult au crescut cazurile de coronavirus în acest val, precizând, totodată, că cifrele vor fi fără precedent.

„Dacă numărul bazal de reproducere este peste 1 înseamnă că epidemie este în creştere. Dacă este peste 1,1 sau mai mult de 1,1, situaţia poate deveni greu controlabilă. Aceste număr, la noi, e de 1,2 şi peste 1,2.

Mersul nu poate fi decât spre o creştere accelerată, ca să nu spun exponenţială care cu siguranţă va continua. Acestea sunt calculele pentru perioada de incubaţie pentru varianta Alfa, dar la Delta e mai scurtă. Este foarte posibil ca în loc de 1,2 sau uşor peste, acesta sa fie peste 1,3”, a transmis medicul.

Nu a dat un număr exact de cazuri, dar suntem pe o pantă ascendentă
Medicul Emilian Popovici nu a spus exact câte cazuri vom înregistrat în perioada de vârf a valului patru, însă a amintit că România este pe o pantă ascendentă din luna iulie. Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie este de părere că numărul de cazuri va fi unul destul de mare.

„Este foarte posibil să ajungem la vârful de val peste două săptămâni, e greu de stimat cât de sus va fi, dar va fi sus. Suntem pe creştere din iulie, putem concluziona că această creştere accelerată va continuă o eventuală temperare doar în legătură cu aceste restricţii şi cu modul în care oamenii le vor respectă. Măsurile pe hârtie nu influenţează situaţia, nu protejează. Este extrem de important că aceste măsuri să fie aplicate”, a spus medicul Emilian Popovici.

Coronavirus România, 1 octombrie
Până astăzi, 1 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.244.555 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.768 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.121.721 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.887 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 193 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 37.210 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 30.09.2021 (10:00) – 01.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 169 de decese (100 bărbați și 69 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 169 decese, 3 au fost înregistrate la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 la categoria de vârstă 30-39 ani, 6 la categoria de vârstă 40-49 ani, 17 la categoria de vârstă 50-59 ani, 36 la categoria de vârstă 60-69 ani, 63 la categoria de vârstă 70-79 ani și 43 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Din totalul de 169 de pacienți decedați, 158 erau nevaccinați și 11 vaccinați. Cei 11 pacienți vaccinați prezentau comorbidități. Pacienții decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 51 și 91 de ani. Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

Sursă foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Top