You are here
Home > Actualitate > Când ninge în România? Meteorologii au dat vestea. Vom avea zăpadă sau nu
loading...

Când ninge în România? Meteorologii au dat vestea. Vom avea zăpadă sau nu

Vom avea oare parte de zăpadă în această iarnă? Cât de grele vor fi lunile următoare? La toate aceste întrebări răspunde meteorologul ANM, Mirela Polifronie.

„Va ninge sau nu la iarnă? Vom avea parte de zăpadă în oraș? Cât de grea va fi iarnă ce urmează?”, sunt întrebările care stau deja pe buzele adulților și copiilor din țară. La aceste întrebări, răspunsul vine chiar din partea unei specialiste în vreme. Mirela Polifronie, meteorolog ANM, anunță că iarnă această vor fi „temperaturi mult sub -1 grad”.
Vom avea sau nu parte de zăpadăMirela Polifronie aduce vești proaste pentru iubitorii jocurilor de iarnă. Potrivit spuselor sale, șansele că la munte să ningă, iarnă această, sunt scăzute. Astfel că cei mici și pasionații de sporturi de iarnă își vor lăsă schiurile și săniuțele acasă în luna decembrie.


„Pentru a vorbi despre ninsori trebuie să vorbim în primul rând despre precipitații la nivel general, adică ar trebui să avem precipitații și că ele să se transforme sub formă de ninsoare în zona de munte. Așa cum spuneam, în următoarea perioadă nu ne așteptăm la o perioadă bogată în precipitații, ceea ce înseamnă că nici ninsori în zona de munte nu vor fi.”, a explicat meteorologul ANM, Mirela Polifronie, la DC NEWS.


Temperaturile lunii decembrieDeși zăpada va lipsi din peisaj, iarnă își va face simțită prezența prin temperaturile scăzute. Media pentru luna decembrie va fi de -1 grad.


„Dacă vorbim despre temperaturi, spre exemplu, pentru luna decembrie se estimează că vor fi temperaturi în jurul mediei climatologice. Ce înseamnă această? Înseamnă că temperatura medie lunară pentru luna decembrie ar fi de aproximativ – 1 grad, este media, asta înseamnă că în zona de munte putem avea temperaturi mult mai coborâte față de -1 grad. Pentru luna ianuarie, de asemenea, temperatura în jurul normelor, iar temperatura medie lunară pentru luna ianuarie ar fi în jurul valorii de -2 grade.”, a adăugat Mirela Polifronie.


Vom avea parte sau nu de o iarnă greaCu toate acestea, meteorologul AMV, Mirela Polifronie, vine și cu vești bune. Se pare că iarnă ce urmează va fi una destul de blândă.


„Putem visa la o iarnă mai blândă. Vă spuneam că estimările arată că temperaturile vor fi în jurul normelor, însă este foarte greu să estimăm în acest moment exact dacă vom avea, de exemplu, viscol. Astfel de fenomene nu pot fi prognozate cu mult timp înainte. Administrația Națională de Meteorologie elaborează prognoze pentru următoarele 7 zile, 4 zile în care sunt detaliate, iar 3 zile că tendință. Să vorbim acum dacă vor fi episoade de viscol în luni decembrie-ianuarie este destul de devreme, însă nu excludem. Oricum în lunile decembrie-ianuarie temperaturile medii lunare se situează sub -1, cu siguranță vom avea nevoie de încălzire în case.”, a spus Mirela Polifronie.

Lasă un răspuns

Top