You are here
Home > Actualitate > Anunțul Pfizer! Toți cei vaccinați cu ambele doze trebuie să știe neapărat acest lucru
loading...

Anunțul Pfizer! Toți cei vaccinați cu ambele doze trebuie să știe neapărat acest lucru

Noua tulpină COVID-19 se răspândește cu rapiditate, iar specialiștii medicali continuă căutările unui tratament. În urma cercetărilor de laborator, Agenţia Sanitară Britanică a descoperit cât de eficientă este vaccinarea cu doza „booster” Pfizer-BioNTech împotriva Omicron.

În prezent, noua tulpină sud-africană pune la încercare eficienţa vaccinurilor anti-COVID-19 deja existente, conform unor cercetări sanitare realizate în Africa de Sud şi Regatul Unit.

La sfârșitul săptămânii trecute, Agenţia Sanitară Britanică (Health Security Agency, UKHSA) a informat că eficienţa vaccinării cu o a treia doză („booster”) Pfizer-BioNTech își pierde eficiența după zece săptămâni de la administarare.

Vaccinarea cu trei doze asigură o protecție de 70%
Conform analizelor din laborator, o vaccinare cu trei doze de ser Pfizer-BioNTech asigură o protecţie de 70% împotriva formelor simptomatice ale COVID-19 cauzate de Omicron. Însă această imunitate scade rapid ulterior. Astfel că, protecţia totală scade la 45% după zece săptămâni de la vaccinare.

Amestecul de vaccinuri anti-COVID-19, o posibilă soluție împotriva Omicron
Lucrurile stau diferit pentru oamenii care au fost injectați cu vaccinuri diferite anti-COVID-19 înainte de a primi „booster-ul” de la Pfizer.

De exemplu, protecţia persoanelor care s-au vaccinat mai întâi cu serul AstraZeneca-Oxford şi care au fost vaccinate apoi cu un „booster” Moderna sau Pfizer-BioNTech scade la 45% şi, respectiv, 35%. Însă protecţia oamenilor, care s-au vaccinat complet cu Pfizer-BioNTech şi apoi cu un „booster” Moderna, se menţine între 70 şi 75% după zece săptămâni.

Momentan, rezultatele acestui studiu medical sunt examinate cu precauţie, subliniază Agenţia Britanică Sanitară. De asemenea, eşantionul examinat a fost relativ limitat, fiind alcătuit din 147.587 de persoane infectate cu Delta şi 68.489 de oameni infectați cu Omicron.

Persoanele infectate cu Omicron au un rist de spitalizare cu peste 50% mai mic
Cercetarea de laborator realizată de Health Security Agency, UKHSA susține că persoanele contaminate cu Omicron riscă să fie spitalizate cu 50-70% mai puţin comparativ cu restul bolnavilor. Însă şi aceste rezultate preliminarii trebuie să fie examinate cu prudenţă, conform UKHSA.

În prezent, analiza rămâne „extrem de incertă din cauza numărului mic de bolnavi contaminaţi cu Omicron și spitalizaţi în prezent, imposibilităţii de a măsura efectiv toate infecţiile precedente şi răspândirii limitate a Omicron în rândurile oamenilor în vârstă”, a transmis Agenţia Sanitară Britanică (Health Security Agency, UKHSA).

Lasă un răspuns

Top