You are here
Home > Actualitate > Vremea schimbă foaia în ultimele zile din an! Avertisment privind prognoza meteo ANM de sfarsit de an si Revelion
loading...

Vremea schimbă foaia în ultimele zile din an! Avertisment privind prognoza meteo ANM de sfarsit de an si Revelion

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în ultimele zile din acest an și în primele zile din 2022. Se pare că la începutul noului an, vom avea parte de o vreme mai caldă decât ar fi normal în această perioadă. Iată cum va fi vremea și în seara de Revelion

Prognoza meteo 28 decembrie
Vremea va fi predominant închisă. În cursul zilei se vor semnala precipitații slabe, mixte în Maramureș și predominant ninsori în Moldova și în estul Transilvaniei, iar noaptea va ploua slab, local în vestul și sud-vestul țării și pe alocuri vor fi precipitații mixte în nord-vest, în centru și la munte, unde la altitudini mari vor fi doar ninsori. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 grade în nordul Moldovei şi 7 grade pe litoral, iar cele minime se vor situa, în general, între – 8 şi 3 grade, potrivit ANM.

București

Vremea se va menține închisă, dar se va încălzi ușor față de intervalul anterior. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de 1…2 grade. Dimineața și noaptea se va semnala ceață.

Prognoza meteo 29 decembrie
Vremea se va menține predominant închisă, dar cu valori termice peste cele specifice perioadei în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 9 grade, mai scăzute în Moldova până spre -5 grade, iar cele minime, în general, între -4 şi 6 grade. Temporar se vor semnala precipitații, în prima parte a intervalului în jumătatea de vest și pe spații mai mici în rest, apoi în sud și sud-est și local în celelalte regiuni. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie, însă la munte treptat vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Îndeosebi dimineața și noaptea, pe alocuri, se va semnala ceață.

București

Vremea va continua să se încălzească ușor. Înnorările vor persista, iar începând de după-amiază temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de 2…3 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo 30 decembrie
Cerul va avea înnorări și în cursul zilei se vor semnala ploi în sud-estul țării și pe spații mici în rest. Noaptea, precipitațiile vor fi predominant sub formă de ploaie în regiunile nordice și centrale și pe arii restrânse în rest. La munte, precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini mari, în special în a doua parte a intervalului va ninge. Izolat, mai ales noaptea vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări noaptea la munte, cu precădere la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 9 grade, mai scăzute în Moldova, iar cele minime, în general, între -3 și 2 grade.

București

Cerul va fi noros, iar pe parcursul zilei, temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de 0…2 grade.

Prognoza meteo 31 decembrie
Valorile termice se vor situa peste mediile climatologice ale perioadei. Astfel, maximele se vor încadra în general între 4 și 10 grade, iar cele minime între 1 și 7 grade. În jumătatea de nord a țării, vor fi înnorări în general persistente și precipitații, mai ales sub formă de ploaie, iar la munte, în zona înaltă, vor predomina lapovița și ninsorile. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar ploi slabe se vor semnala pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în cursul nopții. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, îndeosebi la altitudini mari.

București
Cerul va fi temporar noros, iar noaptea vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Regimul termic va fi caracterizat de valori peste normalul perioadei, astfel maxima se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade.

Prognoza meteo în zilele de 1, 2 și 3 ianuarie
La începutul intervalului valorile termice se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei, apoi vor fi în scădere treptată. Îndeosebi în prima zi se vor semnala precipitații, cu o probabilitate mai mare în nordul, centrul și estul țării.

București
La începutul intervalului valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, apoi vor fi în scădere. În prima zi vor mai fi condiții de ploaie.

Lasă un răspuns

Top