You are here
Home > Actualitate > Canicula lovește România! Avertismentul lansat de ANM: Va fi cea mai caldă zi
loading...

Canicula lovește România! Avertismentul lansat de ANM: Va fi cea mai caldă zi

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a oferit noi informații despre temperaturile care vor fi înregistrate în România. Potrivit specialistei, vom înregistra „cea mai caldă zi”.

Așadar, Elena Mateescu a spus că temperaturile vor atinge progresiv pragul unei zile de caniculă, respectiv 35 de grade. Acesta valori vor fi înregistrate în multe zone din țară, dar mai ales în partea de vest, sud și sud-est a țării.

Temperaturile vor atinge progresiv pragul unei zile de caniculă
„Progresiv, de la o zi la alta, începând de astăzi, în multe zone din țară dar mai ales în partea de vest, sud, sud-est a țării, temperaturile vor atinge pragul unei zile de caniculă, 35 de grade. Cu siguranță și indicele de temperatură-umezeală se va apropia și va depăși ușor pragul de 80 de unități.

În același timp, așa cum ieri am avut diferențe între valorile măsurate de 35 de grade la București, 33 de grade la multe stații din partea de vest a țării, și temperatura resimțită care a înregistrat valori de peste 37…38 de grade, cu siguranță și astăzi este posibil să ne apropiem la nivelul acestor valori de 40 de grade”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3.

Directorul ANM spune că joi va fi înregistrată cea mai caldă zi
De asemenea, aceasta a subliniat că valorile vor crește la 37 de grade începând de mâine. Astfel, joi va fi înregistrată „cea mai caldă zi din acest episod”.

„Începând de mâine, valorile vor crește la 37 de grade, astfel încât joi vom înregistra cea mai caldă zi din acest episod, pentru că, într-adevăr, în Lunca Dunării este posibil să depășim valorile maxime de 38 de grade la umbră. De asemenea, pragul critic al indicelui temperatură-umezeală va depăși 80 de unități. Și nu în ultimul rând, temperaturile resimțite vor fi de peste 40…42 de grade.

Temperaturile acestea vor fi de interes pentru toată această săptămână, chiar dacă începând de joi seara și vineri, în jumătatea nordică, vor mai scădea valorile de temperaturi.

Ne vom confrunta și cu fenomene specifice condițiilor de stabilitate atmosferică, adică aversă torențiale, posibil însoțite de vijelii și izolat căderi de grindină, la schimbul acestor mase de aer foarte cald și ușor mai rece, dinspre partea nordică a Europei.

Cu siguranță, după acest scurt episod, săptămâna viitoare, așa cum arată datele de la acest moment, este posibil să vorbim din nou de zile foarte călduroase, chiar caniculare”, a conchis directorul ANM.

Lasă un răspuns

Top