You are here
Home > Actualitate > Două surori de la țară, olimpice și studente la Medicină, vând zarzavaturi la piață
loading...

Două surori de la țară, olimpice și studente la Medicină, vând zarzavaturi la piață

Diana Necula este olimpica din Buzău, admisă la medicină fără examen, care vinde legume la piață. E fata de la țară, din Gherăseni, a cărei poveste a devenit virală după ce cumpărătorii au aflat povestea ei.

Surprinderea este cu atât mai mare cu cât Diana vinde la tarabă împreună cu sora mai mare, la rândul ei student eminent la medicină, dar și cu mama lor, director de școală în comuna natală.

Tânăra a crescut într-o familie în care au primat respectul pentru muncă, decență și pentru tradițiile de la țară, concomitent cu dorința de studiu și de performanță în educație.

Diana este un lider al generației ei, un model într-o societate care are nevoie și de educație și de modele și de medici.

Diana vinde legume în piață cu mama și cu sora mai mare

E ora 9 dimineața și în campusul studențesc Regie, pe cheiul Dâmboviței, e forfotă. Diana Necula este în primul an la medicină și o jumătate de oră mai târziu ajunge la biblioteca facultății, unde studiază alături de alți colegi. Proiect important, la anatomie.

Diana este multiplă medaliată la olimpiadele naționale de biologie, fapt care i-a permis admiterea fără examen, la orice universitate din țară. A ales medicina, la Carol Davila. Și ce face o olimpică națională și studentă la medicină, după o săptămână cu laboratoare, seminarii și ore de curs?

În weekend o găsești la Buzău, în piața centrală. Vinde legume alături de sora și de mama ei. E fată de la țară, cu rezultate excelente la școala rurală de la Gherăseni, comuna natală și mai apoi la cel mai bun liceu din Buzău. Într-o societate în care chiulul, aroganța și superficialitatea devin sport național, ea muncește cu decență. Vine sâmbăta și duminica, la prima oră, la piață, cu familia. Și nu de ieri de azi, ci de ani de zile și o cunosc toți precupeții din zonă.

A fost la piață toată vara, imediat după Bac, când alți copii își vedeau de vacanțe și de timpul liber râvnit după examene. Ea a ales să stea la tarabă, cu roșii de grădină.

Mai mult, pe stirileprotv.ro.

Lasă un răspuns

Top