You are here
Home > Actualitate > Mesajul unei profesoare: Părinții nu ne mai lasă să ne facem treaba
loading...

Mesajul unei profesoare: Părinții nu ne mai lasă să ne facem treaba

Directoarea unui colegiu național a declarat, în cadrul unui interviu, că elevii visează doar cum să se îmbogățească mai repede, și nu cum să învețe mai mult.

În paralel, mai susține profesoara Andreia Bodea, directorul Colegiului Național Ion Luca Caragiale, părinții par că nu mai înțeleg nimic, și își apără odraselele, chiar și când atunci când acestea sunt vinovate.

Andreia Bodea a mai precizat că puterea profesorilor, de a transforma elevii în adulții de mâine este subminată.

Majoritatea cazurilor, părinți vin la școală să își apere copiii, aducând scutiri medicale sau implicându-se prea mult în ceea ce ține de partea educațională ce revine profesorului.

Profesoara a dat și două exemple de părinți, care, după cum spune, nu mai sunt excepția, ci regula.

“Nouă din zece părinți așa sunt, nu ne lasă să ne facem treaba”, spune directoarea Colegiului I.L Caragiale.

Prins cu droguri, profesorii amenințați de părinți

Profesoara din București a vorbit și despre cazul unui elev care avea la el droguri.

Reacția părintelui ar fi fost de amenințare cu presa dacă vor fi luate măsuri în acest caz.

“Unii nu mai înțeleg pentru ce trebuie să înveți, pentru că văd și ei, așa cum vedem și noi, nenumărate exemple de oameni tineri sau mai puțini tineri, care, din punctul lor de vedere sunt oameni de succes, ceea ce se consideră a fi de succes în anul de grație 2023, și nu numai la noi, ci în întreaga lume. Oameni care au ajuns la acest succes și financiar și pe alte planuri, fără prea multă carte, fără prea multe cunoștințe, fără prea multe competențe”, a mai comentat profesoara Bodea.

Elevul chiulește, părintele este certat

Un alt caz este al unui elev care chiulea foarte mult de la școală. În momentul în care dirigintele a luat legătura cu părinții acestuia, reacția a fost una complet șocantă.

”În mod repetat el chiulește și eu te chem la școală și tu vii și-mi spui: “Dar dumneavoastră altceva n-aveți de făcut, doamna directoare, decât să-mi urmăriți copilul? Eu te sun să-ți spun că el la materii de bac, are bacul peste o lună, zace vizavi de două săptămâni și tu asta îmi răspunzi? Nici nu ne lasă să ne facem treaba”, a mai conchis profesoara Bodea.

Sursa: foaiatransilvania.ro.

Lasă un răspuns

Top