You are here
Home > Actualitate > Cine este moştenitoarea imperiului L’Oreal, devenită şi cea mai bogată femeie din lume, Cati bani are?
loading...

Cine este moştenitoarea imperiului L’Oreal, devenită şi cea mai bogată femeie din lume, Cati bani are?

Françoise Bettencourt Meyer a devenit cea mai bogată femeie din lume, după ce a moştenit averea mamei sale, Lilliane Bettencourt FOTO Forbes

Cine este moştenitoarea imperiului L’Oreal, devenită şi cea mai bogată femeie din lume

Françoise Bettencourt-Meyers, în vârstă de 64 de ani, a moştenit compania de cosmetice L’Oreal după moartea recentă a mamei sale, Liliane Bettencourt, devenind astfel cea mai bogată femeie din lume.

Françoise Bettencourt-Meyers este moştenitoare unei averi de 42,3 miliarde de dolari, devenind astfel cea mai bogată femeie din lume, scrie Business Insider. Familia sa, care a fondat grupul L’Oreal în anul 1907, are 33% din acţiunile companiei şi, în luna mai, acestea valorau 107,5 miliarde de dolari. Fiind sigurul copil al Lilianei Bettencourt, Françoise Bettencourt-Meyers a moştenit şi cel puţin jumătate din proprietăţile deţinute de mama sa, printre care se numără o vilă într-o suburbie din Paris, o casă pe Brittany Coast şi o insulă în Sicilia.

Françoise Bettencourt s-a născut pe 10 iulie 1953 şi este preşedintele fundaţiei familiei, Bettencourt Schueller Foundation, care gestionează active în valoare de 683 de milioane de dolari, potrivit datelor publicate în anul 2010. Françoise este pasionată de pian, a publicat o serie de cărţi despre mitologia greacă şi relaţiile dintre creştini şi iudei şi se implică în numeroase activităţi caritabile. Este căsătorită cu Jean-Victor Meyeres, nepotul unui rabin care a fost omorât de nazişti în lagărul de la Auschwitz.

În anul 2008, Françoise Bettencourt-Meyers a depus o plângere împotriva lui Francois-Marie Banier, un cunoscut fotograf francez şi un apropiat al mamei sale, pe care l-a acuzat că a profitat de starea mentală precară a acesteia pentru a obţine donaţii în valoare de un miliard de dolari, sub forma de bani gheaţă, opere de artă şi asigurări, iar această situaţie a produs o ruptură între cele două. După ce Françoise a renunţat la proces, în anul 2010, cele două s-au împăcat. Un an mai târziu, un judecător a decis că Liliane Bettencourt nu mai era aptă din punct de vedere mental, fiind afectată de boala Alzheimer, pentru a gestiona uriaşa avere, astfel că fiica ei, Francoise a preluat această sarcină, alături de copiii ei.

După moartea mamei sale, Francoise Bettencourt-Meyers a ţinut să sublinieze loialitatea faţă de compania L’Oreal: „În acest moment dureros pentru noi, aş vrea să reiterez, în numele familiei noastre, dăruirea noastră totală şi loialitatea faţă de L’Oreal.“ Liliane Bettencourt, cea mai bogată femeie din lume şi pe locul 14 în topul celor mai bogaţi oameni din lume, a decedat săptămâna trecută la vârsta de 94 de ani.

Lasă un răspuns

Top