You are here
Home > Actualitate > Florin Secureanu: „Emisari ai Gabrielei Firea mi-au cerut bani”. Cum răspunde acuzațiilor primarul Capitalei
loading...

Florin Secureanu: „Emisari ai Gabrielei Firea mi-au cerut bani”. Cum răspunde acuzațiilor primarul Capitalei

Gabriela Firea a reacționat după ce jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat pe blogul său o informație potrivit căreia Florin Secureanu a depus la DNA înregistrări în care i se cereau bani din partea unor „emisari” ai primarului Capitalei.

Gazeta Sporturilor adescoperit în dosarul lui Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa, referiri la înregistrari depuse de „Vrăbi”, iubita lui Secureanu, care a declarat că „Am predat la DNA în integralitate documentație audio-video cu privire la Gabi Firea și altii”, informează tolo.ro.

Florin Secureanu: „Emisari ai Gabrielei Firea mi-au cerut bani”. Cum răspunde acuzațiilor primarul Capitalei

Jurnaliștii care au realizat investigația au discutat cu Florin Secureanu, la Curtea de Apel, iar acesta a spu că „înregistrările au fost predate la DNA” și că au fost „mai mulți mesageri ai primăriței” care i-au cerut bani.

„Se aude tare, clar şi cu dicţie. Se aude cum cer. Pentru campanie şi pentru altele! Dar i-am refuzat. Pe toţi!”, le-a spus Secureanu jurnaliștilor.
Citește mai departe pe tolo.ro.
Primarul Gabriela Firea a reacționat față de informațiile publicare și a spus că nu îl cunoaște personal pe Florin Secureanu și că își rezervă dreptul de a-i da în judecată pe cei care fac astfel de speculații.
„Nu cunosc această persoană. Nu am văzut-o niciodată în viaţa mea. Îmi voi rezerva şi eu dreptul de a acţiona în instanţă pe cei care fac aceste speculaţii”, a spus Firea.
Acuzat că a sustrat bani din casieria Spitalului Malaxa

Pe 10 decembrie 2016, fostul manager al Spitalului Malaxa a fost arestat preventiv, fiind acuzat că în perioada 2009-2016 „a pus în aplicare o schemă prin care sustrăgea repetat (aproape zilnic) sume de bani din casieria spitalului”, prejudiciul fiind de aproape două milioane lei.

Totodată, în perioada 20 mai 2011 – noiembrie 2016, Secureanu ar fi cerut în mod repetat unei firme care avea atribuite contracte de achiziţie directă cu spitalul să îi plătească o serie de deplasări pe care el şi apropiaţi ai săi le făceau în străinătate şi în ţară, societatea plătind 470 de deplasări ale acestuia şi ale apropiaţilor săi, în valoare de 801.138 lei.

„Serviciile turistice de care a beneficiat managerul spitalului şi apropiaţii săi, plătite de societatea care avea contracte cu spitalul, au constat în achiziţionarea de bilete avion, cazare, închirieri auto, mic dejun, etc. Destinaţiile au fost variate, atât în Europa, America, Asia, cât şi în România”, precizau procurorii.

Florin Secureanu a deţinut funcţia de manager al spitalului clinic Nicolae Malaxa din Bucureşti în perioada 2007- noiembrie 2016, fiind numit în funcţie de către Primăria Municipiului Bucureşti, autoritate publică în subordinea căreia se află spitalul. Pe 26 noiembrie 2016, el a fost demis, tot prin decizie a Primăriei Capitalei.

Lasă un răspuns

Top