You are here
Home > Actualitate > Preot din Constanța, condamnat la închisoare. Părintele Valeriu Roman a condus beat o mașină (VIDEO)
loading...

Preot din Constanța, condamnat la închisoare. Părintele Valeriu Roman a condus beat o mașină (VIDEO)

Preot din Constanța, condamnat la închisoare. Magistrații Judecătoriei Constanța l-au condamnat pe părintele Valeriu Roman la un an și opt luni de închisoare cu suspendare. Bărbatul a fost condus sub influența băuturilor alcoolice. Instanța i-a interzis să se mai urce la volan pe o perioadă de doi ani de la rămânerea definitivă a sentinței. Totodată, preotul va fi obligat să muncească în folosul comunității timp de 80 de zile.

Magistrații Judecătoriei Constanța s-au pronunțat, miercuri, în dosarul preotului Valeriu Roman, care a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, informează news.ro.

Preot din Constanța, condamnat la închisoare. Părintele Valeriu Roman a condus beat o mașină

Părintele Valeriu Roman a fost condamnat la un an și opt luni de închisoare cu suspendare. Potrivit deciziei instanței, duhovnicului i-a fost interzis dreptul de a fi ales, dreptul de a ocupa o funcție în instituțiile statului, dar și cel de a conduce mașina pe o perioadă de doi ani de la pronunțare deciziei.

Totodată, Valeriu Roman a fost obligat să muncească 80 de zile în folosul comunității în cadrul Căminului pentru persoane vârstnice din Constanţa sau în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, notează sursa citată.

Decizia instanţei nu este definitivă. Aceasta poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa în termen de 10 zile de la comunicare.
În ianuarie 2013, Valeriu Roman, cunoscut ca preotul vedetelor, a condus o mașină, sub influența băuturilor alcoolice. La un moment dat, a pierdut controlul autoturismului, a intrat pe constrasens, unde a lovit două mașini care circulau regulamentar. Potrivit polițiștilor, preotul a fost depistat cu o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Preotul Valeriu Roman, cu domiciliul în Eforie, la Biserica Sfântul Mina, situată pe malul lacului Tăbăcărie, loc unde s-au căsătorit numeroase vedete autohtone. Printre acestea, luptătorul K1 Daniel Iftimoaie. Din anul 2001, Valeriu Roman este consilier cultural patrimoniu în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului dar şi dirijorul Corului Arhiepiscopiei.

Potrivit site-ului Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Valeriu Roman ocupă funcţia de consilier de patrimoniu în cadrul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei.

Lasă un răspuns

Top