You are here
Home > Actualitate > Situații de urgență: patru momente care te vor ajuta să rezolvi orice problemă cu bărbatul iubit
loading...

Situații de urgență: patru momente care te vor ajuta să rezolvi orice problemă cu bărbatul iubit

Încă din copilărie visăm să devenim mirese, să purtăm o rochie albă splendidă și să dansăm cu iubitul nostru, sub privirile fascinate ale oaspeților. Toate aceste se dovedesc a fi atât de fermecătoare doar în visele noastre. Realitatea, însă, este complet diferită.
De ce se întâmplă acest lucru? De ce nu izbutim să fim la fel de fericite, precum speram că o să fim, alături de omul ales?

Adevărul este că supraapreciem, inițial, viața de familie, atribuindu-i un romantism care nu îi este specific. Acest lucru este trist, pentru că toți comitem această greșeală, fără a ne da seama că viața, prin factura ei pragmatică, este foarte distantă de visele noastre copilărești.

Aici sunt câteva motive tipice, care provoacă certuri în cadrul cuplului de îndrăgostiţi și care ne strică ultimele reprezentări infantile despre iubire:

– El nu corespunde realității tale personale. Ți se pare că dacă te iubește cu adevărat, el este obligat să meargă cu tine la cumpărături, la nunta prietenei, să te întâlnească, zilnic, după serviciu ca să mergeți împreună acasă și multe alte lucruri, pe care el nu este obligat să le facă. Iar tu, crezând orbește în sistemul tău de valori, nu îți dai seama că nu este de datoria lui să-ți facă întotdeauna pe plac, pentru că el nu îți este sclav, ci iubit.

– Partenerul tău nu îți respectă spațiul tău personal. De exemplu, ai nevoie să petreci puțin timp în propria ta companie. Ai avut o zi foarte complicată la muncă, iar partenerul tău continuă să-ţi vorbească și să te preseze cu întrebări.

Situații de urgență: patru momente care te vor ajuta să rezolvi orice problemă cu bărbatul iubit

– Certuri provocate din cauza faptului că nu ați stabilit la timp rolul fiecărui partener, în cadrul relației. Cineva se plânge că are prea multe obligații, iar altcinevă că el nu este dator să facă anumite lucruri.
Genul de certuri pe care le provoci tu însăți, fără a-ți da seama de ce. Astfel de situații apar în momentele când ești stăpânită de o gelozie pasivă, de faptul că nu ești satisfăcută de anumite lucruri și multe alte motive ascunse, de care tu însăți nu îți dai seama. Iată câteva soluții ale acestor sau a oricăror altor certuri dintre voi:

– Vorbeşte clar şi obiectiv despre lucrurile care te deranjează;
– Când îi descrii partenerului lucrurile pe care le trăieşti în timpul certurilor, pune accent pe descrierea senzaţiilor fizice, ci nu pe cele spirituale. Asta va oferi o factură mai realistă sentimentelor despre care îi vorbeşti partenerului, iar receptarea ideii pe care i-o transmiţi va fi mai calitativă;

– Explică-i motivul. Întotdeauna când îi vorbeşti despre anumite lucruri, raportează-le la visele, gândurile, fricile, ipotezele, etc care au contribuit cumva la formarea convingerii, despre care îi relatezi la moment. Asta îţi va ajuta să excluzi orice neînţelegere sau presupunere falsă din partea partenerului.

– Când te deranjează ceva la partenerul tău, adresează-te lui cu formula „Aş fi vrut…”. Această strategie comunicaţională nu-i creează receptorului impresia că îi reproşezi ceva sau, mai rău de atât, îl obligi să facă ceva, ci îl predispune să te înţeleagă, pentru că tu i te-ai adresat într-un mod adecvat şi satisfăcător.

Lasă un răspuns

Top