You are here
Home > Actualitate > Conturile din Qatar ale unui membru al familiei regale au fost blocate (Șeicul Abdullah)
loading...

Conturile din Qatar ale unui membru al familiei regale au fost blocate (Șeicul Abdullah)

Șeicul Abdullah bin Ali al-Thani, membru al familiei domnitoare din Qatar și apropiat al regatului saudit, a anunțat sâmbătă că autoritățile țării sale i-au blocat conturile bancare pentru rolul său în criza diplomatică dintre Doha și Riad, relatează AFP.

Citeste si: Doi români eroi la Londra. Au oprit un jaf: ”Unul i-a pus piedică, celălalt l-a legat”

Criza din Golf: Conturile din Qatar ale unui membru al familiei regale au fost blocate

Regimul din Qatar mi-a făcut onoarea de a-mi bloca toate conturile bancare, îi mulțumesc și sunt onorat să le ofer țării mele”, a scris șeicul Abdullah pe contul său de Twitter.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrainul și Egiptul și-au întrerupt în iunie relațiile diplomatice cu Qatarul acuzându-l că susține grupări extremiste și că s-a apropiat de Iran, marele rival al Riadului.

Citeste si: Scrisoarea unui fizician de la CERN: ” Am facut ceva ce nu trebuia sa facem” – Umbre si siluete au aparut in Accelerator

Șeicul Abdullah, care locuiește în afara granițelor Qatarului, s-a întâlnit în august cu prințul moștenitor saudit, Mohammad bin Salman, pentru a obține relaxarea poziției Riadului în privința pelerinilor qatarioți cu ocazia marelui pelerinaj de la Mecca.

Qatarul s-a grăbit să spună că nu l-a mandatat pe șeciul Abdullah și că este o „inițiativă personală”.

Șeicul Abdullah aparține unei ramuri a familiei regale qatariote al-Thani care a fost îndepărtată de la putere de bunicul actualului emir, șeicul Tamim (37 de ani).

Citeste si: MARE ATENȚIE!!! Ce boli poți să iei dacă pupi icoanele din biserică. Avertismentul este cât se poate de SERIOS.

„Doresc ca emiratul Qatar (…) să revină printre frații săi de la Golf, pentru că nu poate conta decât pe ei”, a mai scris șeicul Abdullah pe Twitter sâmbătă.

În ultimele zile, mai multe media din Golful Persic au adus în discuție posibilitatea unui guvern qatariot în exil care să fie condus de șeicul Abdullah.

Citeste si: Un grup de țigani din România TERORIZEAZĂ un oraș din America! Aruncă gunoi peste tot, își fac nevoile în stradă, nu respectă regulile de circulație, distrug lucruri în magazine și ucid găinile

Lasă un răspuns

Top