You are here
Home > Actualitate > TABELUL COMPLET! Iată când ieşi la pensie după anul naşterii
loading...

TABELUL COMPLET! Iată când ieşi la pensie după anul naşterii

Românii ies la pensie mult prea devreme. La această concluzie au ajuns guvernanţii, care au găsit o mo- dalitate ca să ne ţină mai mult în câmpul muncii. Vârsta de pensionare la femei va creşte cu doi ani, astfel că cele născute în Ian 1971 îşi vor vedea liniştite de bătrâneţe abia la 65 de ani. Egalitate între bărbaţi şi femei.

Citeste si: ŞTIAȚI ? Pe fiecare piesă de metal ce compune turnul Eiffel scrie: „Made în Reșița – România”

Asta am cerut, asta am avut. Nimeni nu a ştiut, însă, că cei din Ministerul Muncii se vor gândi să aplice acest tratament şi în ceea ce priveşte ieşirea la pensie. Dacă în 2010, aleşii ţării stabiliseră prin noua legea pensiilor ca femeile să iasă din câmpul muncii la 63 de ani, în loc de 60 şi bărbaţii la 65, în loc de 62, după 3 ani, subiectul pensionării a revenit în prim plan. Pe site-ul ministerului există un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Aici se anunţă că atât femeile cât şi bărbaţii vor primi pensie de la stat la 65 de ani. Dacă proiectul va trece, primele afectate de această măsură sunt cele născute în Ian 1971 şi se va întâmpla în 2035. Atingerea acestei vârste se face gradual, în funcţie de data naşterii, la fiecare 3 luni, adăugându-se câte o lună.

Citeste si: Gestul surprinzător facut de fiica Adrianei Iliescu! Nu a mai ținut seama de condițiile exigente impuse de mama

Femei:

Tabel pensionare (1)
Tabel pensionare (2)
Tabel pensionare (3)
Tabel pensionare (4)

Bărbaţii vor ieşi la pensie la 65 de ani, începând din martie 2015. Luna aceasta se pot pensiona cei născuţi în martie 1943, la 65 de ani şi 8 luni.

One thought on “TABELUL COMPLET! Iată când ieşi la pensie după anul naşterii

Lasă un răspuns

Top