You are here
Home > Actualitate > Poliţia evocă un atentat planificat, comis la New York în numele Statului Islamic – VIDEO
loading...

Poliţia evocă un atentat planificat, comis la New York în numele Statului Islamic – VIDEO

Atentatul de la New York a fost comis marţi în numele grupării Statul Islamic, după ce a fost pregătit timp ce mai multe săptămâni, a declarat miercuri adjunctul şefului Poliţiei din New York (NYPD) John Miller, relatează AFP.

Atacatorul rănit, Sayfullo Saipov, un uzbek în vârstă de 29 de ani, a fost interogat pe spatul de spital.

”Potrivit anchetei efectuate în această noapte, se pare că domnul Sayfullo Saipov planifica acest (atentat) de mai multe săptămâni”, a declarat Miller.

”El a făcut-o în numele Statului Islamic, iar printre obiectele descoperite la faţa locului se afla un mesaj” manuscris în arabă în care este citată gruparea jihadistă, a declarat în această conferinţă de presă.

John Miller a confirmat astfel identitatea suspectului.

Sayfullo Saipov nu era vizat de vreoanchetă înainte să treacă la fapte.

PRIMARUL NEW YORKULUI BILL DE BLASIO DENUNŢĂ UN ATAC ASUPRA ”VALORILOR” SUA

Primarul New Yorkului Bill de Blasio a denunţat, anterior, în aceeaşi conferinţă de presă, un atentat ”odios”, care ”vizat Statele Unite ale Americii,care a vizat New Yorkul, care ne-a vizat poporul” şi care a încercat să ”submineze moralul, să ucisă şi să ia vieţi”.

El a subliniat că atacul a vizat ”să ne spargă valorile, moralul”.

”Acest atac vizând persoane inocente vizează să-ifacă pe newyorkezi să creadă că nu mai pot să trăiască liniştiţi”, a subliniat primarul.

”Însă noi nu ne vom lăsa demoralizaţi, destabilizaţi”, a îndemnat el, reafirmând că Maratonul va fi menţinut duminică dimineaţa şi exprimându-şi satisfacţia că Halloweenul a fost sărbătorit, marţi seara, în pofida atacului.

New Yorkul este ”un loc care ştie să reziste, un loc puternic”, a dat asigurări de Blasio.

”Sunrem puternici. ştim că suntem protejaţi şi ştim că acest oraş nu se lasă”, a subliniat primarul.

Mai vezi pe aceiasi tema atac terorist: UPDATE – Un bărbat a intrat cu maşina pe o pistă de biciclete în Manhattan. Opt persoane au fost ucise şi 11 rănite. Incidentul, considerat terorist. Reacţia lui Trump. Cine este atacatorul. El susţine că a acţionat în numele ISIS. FOTO, VIDEO

Acum se mai citeste si: Mare atentie! A decedat după ce a ţinut o cură de slăbire pe baza de bicarbonat de sodiu alimentar.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

Lasă un răspuns

Top