You are here
Home > Actualitate > Sony lansează o nouă versiune a câinelui-robot Aibo ((video))
loading...

Sony lansează o nouă versiune a câinelui-robot Aibo ((video))

Spre deosebire de prima versiune, noul Aibo arată mai puţin agresiv şi aduce mai mult cu un câine prietenos care poate atrage afecţiunea copiilor. În fapt, producătorul susţine că acesta poate crea o legătură emoţională cu membrii familiei.

La 18 ani după primul model, Sony iese pe piaţă cu o versiune îmbunătăţită a câinelui-robot Aibo.

Corpul lui Aibo se poate mişca pe 22 de axe, iar ochii, formaţi din două panouri OLED, pot afişa diverse expresii. Conform celor de la Sony, comportamentul câinelui-robot este adaptabil, acesta putând înţelege ce-i face fericiţi pe stăpâni şi învăţând în timp mediul în care trăieşte.

Aibo foloseşte tehnologii de tip „deep learning” pentru a analiza şi înţelege imaginile şi sunetele captate de senzori. Învăţămintele trase de pe urma procesului de învăţare sunt împărtăşite între toţi căţeii-roboţi prin intermediul unui server central.

Evident că, fiind vorba de un transfer de informaţii între un dispozitiv conectat la internet şi serverul unei companii de tehnologie, vor exista controverse cu privire la datele colectate de Sony şi felul în care sunt folosite acestea.

Pentru a creşte şi mai mult suspiciunea, noul Aibo este dotat cu o cameră ce poate fotografia şi filma. Configurarea şi accesul la fişiere se va realiza prin intermediul unei aplicaţii numite My Aibo.

Însă, pe lângă preţul de 1.739 de dolari, viitorii posesori ai noului Aibo mai pot plăti un abonament lunar de 26 de dolari dacă doresc să aibă acces la o serie de facilităţi, precum backup automat şi acces la conexiunile wireless şi LTE cu care este dotat câinele-robot.

Pe lista destul de lungă a inconvenientelor mai trebuie trecută şi autonomia. Bateria lui Aibo se consumă în două ore, după care trebuie alimentat trei ore pentru o reîncărcare completă.

Aibo va fi disponibil în Japonia începând cu 11 ianuarie 2018, neexistând deocamdată planuri pentru comercializarea pe căi oficiale în alte ţări.

Mai vezi pe aceiasi tema atac terorist: UPDATE – Un bărbat a intrat cu maşina pe o pistă de biciclete în Manhattan. Opt persoane au fost ucise şi 11 rănite. Incidentul, considerat terorist. Reacţia lui Trump. Cine este atacatorul. El susţine că a acţionat în numele ISIS. FOTO, VIDEO

Acum se mai citeste si: Mare atentie! A decedat după ce a ţinut o cură de slăbire pe baza de bicarbonat de sodiu alimentar.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

Lasă un răspuns

Top