You are here
Home > Actualitate > Marea Britanie: Penny Mordaunt, parlamentară pro-Brexit, a fost numită ministru pentru dezvoltare internațională
loading...

Marea Britanie: Penny Mordaunt, parlamentară pro-Brexit, a fost numită ministru pentru dezvoltare internațională

Premierul britanic Theresa May a numit-o joi pe parlamentara conservatoare Penny Mordaunt în funcția de ministru pentru dezvoltare internațională, a doua zi după demisia din acest post a lui Priti Patel pe fondul unui scandal privitor la întâlniri neautorizate cu oficiali israelieni, transmite dpa.

La fel ca Priti Patel și ca ministrul de externe Boris Johnson, Mordaunt (44 de ani) a fost unul dintre promotorii campaniei ‘Vote Leave’ care a precedat referendumul din iunie anul trecut privind oportunitatea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

CITESTE SI: Avertisment: Țeapa Cu Bilete Gratuite La Wizz Air Care Circulă Pe Facebook

Penny Mordaunt a ocupat până acum funcția de ministru de stat pentru persoane cu dizabilități, sănătate și muncă, după ce anterior a fost ministru al forțelor armate.

Priti Patel a demisionat miercuri seară din postul de ministru pentru dezvoltare internațională, după ce s-a întâlnit cu personalități politice israeliene fără a informa guvernul condus de Theresa May, ea devenind astfel al doilea oficial care părăsește cabinetul britanic în interval de șapte zile. Patel fusese convocată luni în Downing Street, unde i s-a cerut să dea detalii despre aproximativ 12 întâlniri cu oficiali israelieni care nu fuseseră autorizate în prealabil de Foreign Office, așa cum prevede procedura uzuală. Ea i-a prezentat scuze Theresei May pentru faptul că nu a informat-o despre întâlnirile cu oficiali israelieni, inclusiv cu premierul Benjamin Netanyahu, în timpul unei vacanțe private.

Cotidianul britanic The Sun a scris miercuri despre alte două întâlniri ale lui Priti Patel cu responsabili israelieni, și anume cu Yuval Rotem, director general în Ministerul israelian de Externe, la New York, și cu ministrul securității publice Gilad Erdan, la Londra, despre care nu a informat-o luni pe Theresa May, în pofida asigurărilor date că nu au existat alte discuții neraportate.

Citeste si: Statul, Obligat Să-I Plătească Peste 30.000 De Euro Românului Care A Descoperit Cel Mai Mare Tezaur De Pe Teritoriul Ţări

Lasă un răspuns

Top