You are here
Home > NEWS > Articole > Record inedit: Un grup de 245 de brazilieni au sărit în tandem de pe un pod în timp ce erau legați cu frânghii
loading...

Record inedit: Un grup de 245 de brazilieni au sărit în tandem de pe un pod în timp ce erau legați cu frânghii

Sporturile extreme fac de multe ori victime însă acest caz este unul fericit, 245 de persoane reușind să sară în tandem în timp ce erau legate cu frânghii din nailon, de pe un pod de 98 de metri din Hortolandia, la 68 km nord-vest de Sao Paulo, Brazilia.

La baza săriturii au stat legile fizicii. Brazilienii de pe pod au sărit bazându-se pe fizica pendulului. Conform a ceea ce știm de la fizică, atunci când un pendul se balansează, distanța parcursă de acesta descrește cu fiecare balans(balansul precum cel al pendulului, amortizează forța cu care persoanele au sărit).

Citeste si: Crima care a șocat Franța. O româncă de 19 ani a fost ucisă în chinuri groaznice

Cele 245 de persoane nu s-au bazat pe elasticitatea frânghiei pentru a le absorbi energia kinetică( așa cum este în cazul săriturilor cu coarda de bungee jumping), ci pe faptul că o cantitate mică de energie kinetică se pierde cu fiecare balans din cauza fricțiunii și a rezistenței aerului.

Citeste si: Statul, Obligat Să-I Plătească Peste 30.000 De Euro Românului Care A Descoperit Cel Mai Mare Tezaur De Pe Teritoriul Ţări

O frânghie obișnuită nu ar fi făcut față încercării deoarece s-ar fi rupt din cauza presiunii exercitate.
Un astfel de salt necesită luni de pregătire datorită faptului că se utilizează un sistem complicat de scripeți și șuruburi folosite pentru alpinismul profesional și niște hamuri speciale.

Organizatorul săriturii, Alan Fereira, a declarat că un număr de 400 de persoane au fost implicate în pregătirea acestei încercări.

Citeste si: ATENTIE: Preturile Vor Creste Mai Repede Decat Anticipasem. Inflatia Ar Putea Urca La 2.7% In Decembrie 2017 Si 3.2% In Decembrie 2018

Lasă un răspuns

Top