You are here
Home > Actualitate > BREAKING NEWS! Un DICTATOR sângeros renunta la putere
loading...

BREAKING NEWS! Un DICTATOR sângeros renunta la putere

onducătorul republicii ruse Cecenia, fostul rebel islamist Ramzan Kadîrov, renunţă la puterea pe care o deţine din 2007.

Liderul din Cecenia a anunţat că lasă Kremlinului alegerea unui succesor. Ramzan Kadîrov, în vârstă de 41 de ani şi tată a 12 copii, a fost acuzat de organizaţii pentru drepturile omului că a ordonat arestări arbitrare şi torturări ale oponenţilor săi sau că a demonstrat zero toleranţă faţă de minorităţile sexuale.

Fostul rebel islamist care a condus Cecenia încă din 2007, Ramzan Kadîrov, a fost sprijinit de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Întrebat într-un interviu dacă este pregătit să demisioneze din funcţie, Ramzan Kadîrov a declarat, potrivit RRA: „Este visul meu, ca să spun aşa. Odată era nevoie de oameni ca mine pentru a lupta şi pentru a pune lucrurile în ordine. Acum avem şi ordine şi prosperitate… şi a venit vremea pentru o schimbare în Republica Cecenia”.

Anunţul lui Kadîrov survine după ce, potrivit estimărilor, Vladimir Putin, în vârstă de 65 de ani, ar putea anunţa că va candida pentru al patrulea mandat prezidenţial în alegerile care vor avea loc în luna martie. În interviul său, Ramzan Kadîrov a mai spus că Vladimir Putin este idolul său, pentru care este gata să moară, este gata să împlinească orice ordin ar primi.

Sursa: evz.ro

Lasă un răspuns

Top