You are here
Home > Actualitate > Nou test cu rachetă balistică în Coreea de Nord
loading...

Nou test cu rachetă balistică în Coreea de Nord

După o pauză de două luni, Phenianul a făcut un nou test cu o rachetă intercontinentală.
Surse militare sud-coreene au anunțat lansarea făcută de Coreea de Nord și au precizat că e vorba de o rachetă balistică, lansată în direcția est, de la o bază din apropiere de Pyongsong.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul Robert Manning, a precizat că: „Departamentul Apărării a detectat o singură rachetă nord-coreeană, la ora locală 13:17. Din primele indicii, a fost o rachetă intercontinentală, lansată din Sain Ni, și care a călătorit 1000 de kilometri înainte să se prăbușească în Marea Japoniei.

Colaborăm cu partenerii pentru detalii mai amănunțite. Angajamentul nostru pentru apărarea aliaților, inclusiv a Coreei și Japoniei, în contextul acestor amenințări, rămân neclintite. Rămânem pregătiți pentru a ne apăra pe noi și pe aliați în fața oricărei provocări” și că racheta lansată „nu a reprezentat o amenințare pentru America de Nord sau pentru aliați”.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a calificat gestul celor de la Phenian ca fiind unul „nesăbuit”. El a scris pe Twitter: „Condamn ferm noua rachetă lansată de Coreea de Nord. Phenianul trebuie să abandoneze programul de rachete, care este nesăbuit, și care reprezintă o amenințare la adresa păcii și securității internaționale”.
Guvernul Japoniei crede că racheta ar fi zburat mai bine de 50 de minute, înainte să se prăbușească în mare, a precizat televiziunea de stat NHK și urmează ca în Japonia să aibă loc o reuniune de urgență.

Lasă un răspuns

Top