You are here
Home > Actualitate > Unde pleci în vacanță de Crăciun? – Cele mai interesante destinații din Israel
loading...

Unde pleci în vacanță de Crăciun? – Cele mai interesante destinații din Israel

Crăciunul este o Sărbătoare spirituală pentru oameni, care trebuie trăită cu bucurie în suflet împreună cu familia. Dacă vrei să ai parte de o vacanță specială de Crăciun poți alege să pleci cu cei dragi într-un circuit în Israel – locul nașterii lui Iisus. Aici poți călători cu întreaga familie, chiar și cu copiii, astfel ei vor avea parte de o vacanță minunată, cu o semnificație profund spirituală. Dacă nu ai suficienți bani poți opta pentru varianta unor credite nebancare și astfel ai posibilitatea de a-ți acoperi toate cheltuielile pentru sejur.

Ce locuri minunate poți vizita în Israel în perioada de Crăciun? În primul rând în această țară poți merge practic pe urmele lui Iisus. Iată care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat:

Cetatea Ierusalimului și Biserica construită pe locul unde a fost casa în care a fost născută Sfânta Fecioară Maria.
Biserica Nașterii Domnului din Bethleem – aceasta reprezintă locul unde s-a născut Mântuitorul; aici se află Peștera și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.
Grota Laptelui este locul unde Maria l-a alăptat pe pruncul Iisus.
Biserica Sfântului Mormânt sau Biserica Învierii – a fost construită chiar pe locul unde a fost răstignit Iisus.
Grădina Ghetsimani – locul unde Iisus se ruga cu lacrimi.
Mormântul Maicii Domnului din satul Ghetsimani este preferat de turiști.

Mănăstirea ortodoxă din Cana – locul unde Mântuitorul a făcut prima minune, a transformat apa în vin, și anume la nunta din Cana Galileei.
Biserica ortodoxă Schimbarea la Față de pe Muntele Tabor – aici este locul sfânt al Schimbării la Față a Domnului. Tot aici se află o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului.
Biserica din orașul Tabgha care este ridicată în scopul de a aminti de minunea făcută de Iisus, de înmulțirea peștilor și a pâinilor pentru hrănirea a 5000 de oameni.
Biserica Nașterii Sf. Ioan Botezătorul – se află chiar pe locul unde s-a născut Ioan Botezătorul, la Ein Karem.
Valea Iordanului – locul unde Domnul nostru Iisus Hristos a fost botezat.
Râul Iordan și Yardenit – aici este un loc amenajat pentru a intra în apa Iordanului.

Biserica Adormirii Maicii Domnului unde turiștii vin să se roage.
Foișorul Cina cea de Taină de pe Muntele Sion este frecvent vizitat de călători.
Biserica de pe Muntele Fericirilor – reprezintă locul unde Iisus a ținut Predica de pe Munte.
Mănăstirea Peter Noster de pe Muntele Măslinilor – aici Mântuitorul i-a învățat pe ucenici rugăciunea Tatăl Nostru.
Mănăstirea Ortodoxă a Înălțării Domnului de pe Muntele Măslinilor face parte din lista obiectivelor turistice.
Biserica Națiunilor unde Mântuitorul s-a rugat chiar înainte de a fi prins.
Mănăstirea Domunus Fevit este cunoscută și cu denumirea de Mănăstirea Domnul a plâns.
Via Dolorosa este numită și Calea Crucii și reprezintă drumul parcurs de Mântuitorul Iisus Hristos când a făcut cele 14 opriri.
Biserica Sfintei Învieri este deosebită, aici se află locurile sfinte: Golgota, Sfântul Mormânt, Piatra Ungerii, Sfânta Cruce.
Mănăstirea Sfântului Teodosie, Peștera Magilor – în acest loc se află mormântul Sf. Teodosie, mormântul Sfintei Teodota (respectiv mama Sf. Damian și Cosma), mormântul Sfintei Evlogia (care a fost mama Sfântului Teodosie), mormântul Sfintei Sofia (sau mama Sfântului Sava).
Mănăstirea Sf. Sava din pustiul Iudeii – aici au voie să intre doar bărbații pentru a se închina la moaștele Sf. Sava.
Orașul mozaicurilor Madaba – unde se găsește Biserica Ortodoxă Sfântul Gheorghe (aceasta are cea mai mare hartă din mozaic a Țări Sfinte, în centrul ei se află orașul Ierusalim).
Ruinele orașului Capernaum – aici Iisus a făcut foarte multe minuni. A fost unul dintre cele mai iubite locuri de Mântuitor.

Pentru a merge în Israel nu ai nevoie de foarte mulți bani, un sejur în această țară nu este foarte scump, iar banii îi poți obține foarte ușor printr-un credit rapid fără acte. Oamenii sunt încântați să meargă să vadă mai ales Ierusalimul, pentru că acest oraș este foarte iubit de ei mai ales datorită istoriei sale biblice.

Lasă un răspuns

Top