You are here
Home > Actualitate > Plăpumi din lâna în valoare de peste 10 mii de lei, fabricate la Deva, au fost donate de ministrul Petre Daea unui centru de bătrâni
loading...

Plăpumi din lâna în valoare de peste 10 mii de lei, fabricate la Deva, au fost donate de ministrul Petre Daea unui centru de bătrâni

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a mai demonstrat încă o dată că oaia este „o statuie vie”, o declarație deja devenită celebră. El, a donat unui centru de bătrâni 50 de plăpumi din lână în valoare de peste 10 mii de lei, fabricate la Deva, cumpărate din banii lui „de om”. Donația a fost făcută joi în cadrul campaniei „Alege Oaia”.

Ministrul Agriculturii, întrebat dacă a achiziționat plăpumile din banii de ministru, a răspuns scurt: „Din banii mei de om. Și din banii noștri, încă doi-trei colegi care au ținut să facem acest lucru”. El i-a îndemnat pe toți să aleagă oaia și să cumpere produse care provin de la acest animal, pe care ministrul îl apreciază atât de mult.
Petre Daea a calculat că am putea face 12 milioane de plăpumi cu lâna de la cele 12 milioane de ovine, câte sunt în România.
Ministrul Agriculturii a spus: „Am ținut cu tot dinadinsul să dau primul produs de care am vorbit, pentru prima dată. Această lână e a oii, o alegem din toate punctele de vedere”, doar că plăpumile clasice( din lâna de oaie), au pierdut teren după anii 90, când în magazine au început să apară pilotele sintetice sau umplute cu puf.

Animat de gestul făcut de ministrul Agriculturii, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu s-a angajat să cumpere tot ceea ce înseamnă ciorapi din lână pentru bătranii și pentru copiii din sector.
„Eu lansez chiar o provocare. Sunt dispus să cumpăr tot ce înseamnă ciorapi din lână pentru bătrâni și pentru copiii din sector. Din banii mei. Și chiar vă rog să îmi spuneți cum să procedez” a spus Gabriel Mutu.

Plăpumi din lâna în valoare de peste 10 mii de lei, fabricate la Deva, au fost donate de ministrul Petre Daea unui centru de bătrâni

Lasă un răspuns

Top