You are here
Home > Actualitate > Chimionul poate te ajuta sa scapi de 10 kilograme intr-o luna
loading...

Chimionul poate te ajuta sa scapi de 10 kilograme intr-o luna

Chimionul este utilizat la scara larga in numeroase remedii naturale, ca un medicament pe baza de plante, fiind benefic pentru sanatatea generala in mai multe moduri sustinute de cercetarile stiintifice:

Conform unui studiu, extractul de chimion functioneaza grozav pentru reducerea glucozei din sange, si este chiar mai eficient decat medicamentele anti-diabetice.

Intr-un alt studiu, extractu de chimion sa dovedit a fi capabil de a reduce colesterolul total si trigliceridele.
Un studiu efectuat pe sobolani a concluzionat ca extractul de chimion le-a protejat ficatul de etanol.

In acest articol va vom vorbi despre cum sa pierdeti in greutate cu acest condiment inteligent. Cercetatorii de la Universitatea din Iran de Stiinte Medicale au efectuat teste pe 2 grupe de indivizi, formate din 44 de femei obeze fiecare. In timpul testului, un grup de femei a luat 140ml de iaurt condimentat cu praf de chimion in fiecare zi, iar un alt grup a luat doar iaurt simplu. Dupa o luna, grupul care luase si pulbere de chimion a pierdut cu 15% mai multa grasime decat grupul care nu luase. Pulberele de chimen le-a ajutat pe participante sa piarta aproape 10 kilograme.

Cum ne ajuta acest ingredient sa pierdem 10 kilograme intr-o luna?

Chimionul ajuta la prevenirea depozitarii grasimii si ajuta la pierderea in greutate in mai multe moduri:

In primul rand, pulberea de chimion creste caldura corpului, crescand altfel metabolismul pentru a stimula pierderea in greutate.

In al doilea rand, datorita unui compus numit timol care contine chimion este si el benefic pentru sistemul digestiv, imbunatateste digestia si promoveaza abosrbtia de nutrienti in corp.

In plus, chimionul este un detoxifiant foarte bun care imbunatateste functia rinichilor si a ficatului pentru eliminarea toxinelor din corp. Pentru cele mai bune rezultate de pierdere in greutate, amestecati pudra de chimion cu iaurt. Este recomandat sa luati 500-1000mg inainte de cele 3 mese.

Consumul de chimion zilnic va va oferi si alte beneficii puternice de sanatate:

Stimuleaza nivelul de energie

Chimionul este un energizant excelent deoarece este bogat in fier, care este foarte cunoscut pentru imbunatatirea circulatiei sanguine in intreg corpul.

Imbunatateste imunitatea

Avand cantitati mari de vitamina A si vitamina C, chimionul ajuta la sporirea imunitatii si la imbunatatirea capacitatii de a lupta impotriva bolilor.

Previne cancerul

Studiile arata ca, chimionul poate proteja oamenii de cancer la stomac si ficat, acest lucru datorandu-se proprietatilor de lupta impotriva radicalilor liberi ale acestui condiment.

Imbunatateste somnul

Chimionul este benefic pentru persoanele care sufera de insomnie, avand proprietati de relaxare si de antistres. De asmenea, imbunatateste nivelul de concentrare si vindeca problemele mentale.

Amelioreaza simptomele de raceala

Multumita proprietatilor antiseptice, chimionul este grozav pentru ameliorarea simptomelor de raceala.

Trateaza problemele pielii

Cele mai frecvente probleme ale pielii, cum ar fi eruptiile cutanate, abcesele si petele sunt in mod normal un rezultat al incercarii organismului de a elimina toxinele, chimionul ajutand la acest proces de scapare a deseurilor din corp, reducand astfel problemele de piele.

Lasă un răspuns

Top